fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTURISMCe măsură au luat autoritățile grecești pentru turiștii din statele UE care...

Ce măsură au luat autoritățile grecești pentru turiștii din statele UE care intră prin punctul de frontieră Kulata – Promachonas

Publicat în

spot_img
spot_img

Autoritățile din Grecia au decis crearea unui flux separat la intrarea în acestă țară pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE, a anunțat joi Ministerul Afacerilor Externe (MAE), informează HotNews.ro.

Ministerul Afacerilor Externe a făcut demersuri pe lângă Ministerul de externe elen, solicitând autorităților elene identificarea rapidă a unor soluții care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata – Promachonas.

Partea elenă a transmis că are în atenție situația creată la frontieră și că acționează pentru identificarea de soluții pentru fluidizarea circulației, inclusiv prin stabilirea de controale comune cu autoritățile bulgare. O primă măsură deja luată este crearea unui flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE, anunță MAE.

Totodată, MAE precizează că un reprezentant al Consulatului General al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas pentru a acorda asistență românilor, potrivit sursei citate.

La punctul de trecere Kulata-Promachonas de la granița bulgaro-elenă erau, joi dimineață, cozi de kilometri pe sensul de trecere spre Grecia, potrivit presei bulgare și câtorva români care sunt la fața locului.

Ziarul bulgar Standard scrie că, joi dimineață, este o coadă de kilometri la intrarea spre teritoriul elen, coloana de tiruri având aproape 5 kilometri.

Autoritățile bulgare se așteaptă ca în următoarele zile aglomerația să devină și mai mare, în condițiile în care începe weekendul, potrivit presei bulgare.

”Aici sunt câțiva km de coadă. Probabil va dura ore…”, scrie un român pe un grup de Facebook dedicat celor care își fac vacanța în Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe i-a anunțat miercuri pe românii care vor să plece în vacanță în Grecia că, în perioada 1-15 iulie, accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis printr-un singur punct de trecere a frontierei bulgaro-elene – Kulata-Promachonas. Măsura a fost luată ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care merg în această țară.

(SURSA FOTO: Facebook / Andreescu Bg Laurentiu‎ / Forum Thassos)

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

ADR Centru lansează primul dintre apelurile de proiecte destinate revitalizării turismului regional

Activitățile eligibile aferente activității de bază, vizează două mari categorii: conservarea, protecția și valorificarea durabilă a siturilor / monumentelor de patrimoniu cultural UNESCO și de clasă A din mediul rural, inclusiv reabilitarea, conservarea și punerea în valoare a unor elemente din situri de patrimoniu cultural UNESCO.