Devenii au votat proiectele pe care le-au considerat cele mai importante pentru oraș, în cadrul programului de bugetare participativă organizat de administrația locală. Votul online s-a încheiat marţi, 30 iunie 2020.

Cele 9 proiecte pe care cetăţenii le-au ales pentru orașul lor se încadrează în domeniile Smart City, Educaţie, Infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale, Amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă şi Amenajare spaţii publice.

Cel mai votat proiect (65 voturi) este „Rastele securizate de biciclete în cartierele de blocuri”.

Lista proiectelor câştigătoare:

-Rastele securizate de biciclete în carierele de blocuri – 65 voturi

-Smart Pole WiFi-ul cu energie solară – Deva Smart City – 62 voturi

-Pauză în mişcare! – 48 voturi

-Montare defibrilator automat în incinta Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna” – 44 voturi

-Mai mult verde într-un oraş gri – 40 voturi

-Cişmea de apă stradală în parcul de joacă de pe strada Ion Creangă – 22 voturi

-Ghid digital „Deva City App” – 16 voturi

-Colectare selectivă a deşeurilor în parcuri – 10 voturi

-Reamenajarea locului de joacă din cartierul Gojdu (Aleea Pescarilor) – 6 voturi

Cele nouă proiecte declarate câştigătoare în programul de Bugetare participativă 2020 vor fi implementate de municipalitate în termen de maximum doi ani – după includerea în bugetul de venituri și cheltuieli, întocmirea documentaţiilor tehnico-economice (acolo unde este cazul) și aprobarea acestora de către Consiliului Local Deva.

În ediţia din acest an a procesului de bugetare participativă au fost înscrise 34 de proiecte, dintre care nouă au fost declarate eligibile, intrând astfel în etapa de votare.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.