fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEDevenii au decis proiectele câştigătoare în programul de bugetare participativă. Vezi cele...

Devenii au decis proiectele câştigătoare în programul de bugetare participativă. Vezi cele nouă idei propuse de cetățeni care vor fi puse în practică de municipalitate

Publicat în

spot_img
spot_img

Devenii au votat proiectele pe care le-au considerat cele mai importante pentru oraș, în cadrul programului de bugetare participativă organizat de administrația locală. Votul online s-a încheiat marţi, 30 iunie 2020.

Cele 9 proiecte pe care cetăţenii le-au ales pentru orașul lor se încadrează în domeniile Smart City, Educaţie, Infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale, Amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă şi Amenajare spaţii publice.

Cel mai votat proiect (65 voturi) este „Rastele securizate de biciclete în cartierele de blocuri”.

Lista proiectelor câştigătoare:

-Rastele securizate de biciclete în carierele de blocuri – 65 voturi

-Smart Pole WiFi-ul cu energie solară – Deva Smart City – 62 voturi

-Pauză în mişcare! – 48 voturi

-Montare defibrilator automat în incinta Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna” – 44 voturi

-Mai mult verde într-un oraş gri – 40 voturi

-Cişmea de apă stradală în parcul de joacă de pe strada Ion Creangă – 22 voturi

-Ghid digital „Deva City App” – 16 voturi

-Colectare selectivă a deşeurilor în parcuri – 10 voturi

-Reamenajarea locului de joacă din cartierul Gojdu (Aleea Pescarilor) – 6 voturi

Cele nouă proiecte declarate câştigătoare în programul de Bugetare participativă 2020 vor fi implementate de municipalitate în termen de maximum doi ani – după includerea în bugetul de venituri și cheltuieli, întocmirea documentaţiilor tehnico-economice (acolo unde este cazul) și aprobarea acestora de către Consiliului Local Deva.

În ediţia din acest an a procesului de bugetare participativă au fost înscrise 34 de proiecte, dintre care nouă au fost declarate eligibile, intrând astfel în etapa de votare.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Primăria Arad anunță prima acțiune de dezinsecţie din acest an

Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că joi, 4 aprilie și vineri, 5 aprilie 2024 se vor desfășura activităţi de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul e-Factura, extinsă până la 31 mai

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finanţelor a avut numeroase discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru îmbunătăţirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinţe, pentru a evita sancţiunile.

Spitalul din Rupea va fi modernizat, după 50 de ani de la construcție

Valoarea investiției este de 101.872.000 lei, iar durata de realizare a obiectivului este estimată la 28 de luni

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Mai multe articole de același fel

Se prelungește termenul de depunere a proiectelor prin Programul Tranziție Justă, pentru investiții în dezvoltarea IMM-urilor din județul Hunedoara

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a luat decizia de a prelungi termenul de depunere a proiectelor în cadrul celor 7 apeluri lansate la nivel național prin PTJ pentru a răspunde, astfel, interesului mare manifestat de potențialii beneficiari în accesarea fondurilor disponibile.