Directorul Aeroportului Internațional din Timișoara, Dan Idolu, a fost schimbat din funcție, a anunțat joi președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care i-a acuzat pe liberalii din județ pentru această decizie.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit news.ro, noul director al Aeroportului din Timișoara a fost numit generalul Dorel Grădinaru, fost şef al Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului de Interne. Grădinaru a fost demis de la Inspectoratul General de Aviaţie la sfârşitul anului 2014, după tragedia de la Siutghiol, când patru oameni au murit în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lac.

“În ultimele luni, prin decizii controversate și forțate, s-a încercat – și acum au și reușit (liberalii din Timiș – n. red.) – schimbarea din funcție a directorului Dan Idolu. (…) În mandatul său compania a înregistrat o creștere continuă, după ce, cu ani în urmă, a preluat-o praf, după un nou mandat “de dreapta”. Ba mai mult, a reușit accesarea unui mega proiect cu fonduri europene pentru extinderea aerogării, pe care îl puteți vedea cu ochii voștri, pentru că este în execuție. Și încă ceva. S-a luptat ani întregi cu miniștri și parlamentari pentru a descentraliza Aeroportul, adică să poată fi preluat de autoritățile locale și județene din Timiș. Acum însă, tot ce pot să sper este că planul liberalilor nu este activarea unui vis mai vechi al unora “de dreapta”, prin care sediul central să fie mutat la Arad, prin comasarea celor două aeroporturi”, a scris șeful CJ Timiș, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, Dan Idolu a anunţat că se va adresa instanţelor de judecată, deoarece, spune el, schimbarea sa este ilegală, având în vedere că şi-a respectat contractul de management, el fiind numit pe acest post de director în urma unui concurs.

 Dan Idolu a fost directorul Aeroportului Internaţional Timişoara între anii 2002 – 2009, 2012 – 2015 şi 2015 – 2020.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania