Yasuyoshi Chiba, Japonia, Agenţia “France-Presse”. „Voce dreaptă” – Fotografia de Presă a Anului. Marele câştigător al celei de-a 63-a ediţii a celei mai prestigioase competiţii de fotografie din lume

Cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism la nivel global, “World Press Proto”, va putea fi vizitată şi anul acesta în Cluj-Napoca, cu sprijinul Muzeului de Artă Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj, alături de Ministerul Culturii şi Ambasada Olandei în România.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 17 iulie – 9 august anul acesta.

Evenimentul din Cluj-Napoca este organizat de Fundația Eidos și face parte din expoziția anuală internațională “World Press Photo”, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

„Având în vedere că astăzi lumea, jurnalismul și fotografia suferă modificări seismice, WPP se străduiește să ajute atât jurnaliștii vizuali, cât și publicul lor să înțeleagă și să răspundă la aceste transformări, astfel încât aceste libertăți să poată fi asigurate, iar în lupta cu știrile false, să se alăture și exemplele de excelenţă practică”, a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation, reprezentant “World Press Photo” în România.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.