Astăzi, la Oradea, a fost semnat contractul de finanțare cu o valoare de aproximativ 11 milioane de euro pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir. Finanţarea se face din fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir”  se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

”Valoarea acestui proiect deosebit de important este de cca 11 milioane de euro, inclusiv TVA. El presupune reabilitarea totală a carosabilului, a trotuarelor, a liniilor de tramvai, crearea unei piste de biciclete şi a unei noi zone pietonale, cu spaţii verzi şi amenajări peisagistice – practic tot ce se află în partea dreaptă a liniei de tramvai cum se iese spre Felix. Prin implementarea acestui proiect, ne propunem scăderea emisiilor de dioxid de carbon, prin creșterea numărului de pietoni și de bicicliști în zonă, dar şi printr-o mai bună circulaţie a tramvaielor, care va permite creşterea numărului de pasageri.”, a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Proiectul este amplasat în zona funcțională urbană a municipiului Oradea, strada Nufărului aflându-se pe traseul drumului național DN76 (european E79) Deva –Oradea. Tronsonul din strada Nufărului propus pentru intervenție are o lungime de cca. 1600 m. Strada Dimitrie Cantemir, amplasată în continuarea străzii Nufărului pe traseul drumului naţional DN76, ajunge până în centrul istoric al municipiului. Tronsonul din strada D. Cantemir propus pentru intervenție are o lungime de cca. 1200 metri.

Valoarea totală a proiectului este de 59.626.979,71 lei, iar durata de implementare este de 31 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

În actualul ciclu de finanțare, Primăria Oradea a semnat până în prezent 47 de contracte de finanțare europeană, în valoare totală de peste un miliard de lei (1.179.212.705,35 lei – echivalentul a 243.948.333,22 euro).

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania