Academia de Hochei din Ţinutul Secuiesc a anunțat că a început construcția unui patinoar artificial acoperit cu balon presostatic la Sângeorgiu de Mureş – localitate aflată în imediata vecinătate a municipiului Târgu Mureş – pe terenul furnizat de administraţia locală, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş şi Asociaţia LEADER.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Patinoarul urmează să fie finalizat în luna septembrie, moment în care vor fi transportate şi containerele pentru vestiare, care, pe durata epidemiei de coronavirus, au fost date în folosinţă de Academie, Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, acestea fiind utilizate în prezent ca magazie de
medicamente.

Academia de Hochei din Ţinutului Secuiesc a anunţat că, prin această investiţie, se va crea oportunitatea practicării sporturilor pe gheaţă în cea mai mare parte a anului, mai aproape de casă pentru o comunitate importantă.

Liderii academiei speră ca, odată cu lansarea programului ” Korisuli” (şcoala de patinaj), care funcţionează deja cu rezultate excelente în judeţele Harghita şi Covasna, mii de şcolari din clasele primare din judeţul Mureş vor învăţa să patineze, iar în câţiva ani se va forma un centru puternic de hochei la Târgu Mureş. Academia a atras atenţia că se deschid noi oportunităţi nu doar pentru sporturile de performanţă, ci şi pentru cele de masă.

Patinoare artificiale similare cu cel care se află în construcţie, acoperite cu balon presostatic, funcţionează deja la Sfântu Gheorghe, la Miercurea Ciuc şi la Gheorgheni.

Odată cu inaugurarea patinoarului din Sângeorgiu de Mureş, Academia de Hochei din Ţinutul Secuiesc va putea oferi, în opt centre, posibilitatea pentru pregătire profesională şi, parţial, infrastructura necesară pentru noua generaţie a hocheiului.

În urmă cu două săptămâni, a început la Cârţa, în judeţul Hagrhita, construcţia căminului Academiei de Hochei din Ţinutul Secuiesc. La eveniment, Árpád János Potápi, secretar de stat ungar responsabil pentru politici naţionale, a declarat că, în ultimii ani, guvernul ungar a alocat Fundaţiei Mens Sana, care asigură funcţionarea sistemului academic de hochei din Ţinutul Secuiesc, aproape 3,5 miliarde de forinţi (1,23 miliarde euro) pentru investiţii şi aproape 1,5 miliarde de forinţi (peste 526 milioane euro) pentru funcţionarea academiei, iar anul acesta va aloca 600 de milioane de forinţi (peste 210 milioane euro) pentru dezvoltarea
hocheiului în Ţinutul Secuiesc.

Sursa: MTI

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania