Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a lansat la începutul lunii mai anul acesta campania „Dăruiește o tabletă pentru o șansă la educație!”, pentru sprijinirea elevilor defavorizați care nu au un minim necesar pentru a-și continua pregătirea școlară de acasă.

În urma campaniei s-au strâns aproape 29.000 de lei, bani din care s-au cumpărat 54 de tablete pentru elevi din județele Cluj și Bistrița-Năsăud. Elevii au fost selectați, prin intermediul școlilor, de inspectoratele școlare din cele două județe. 34 de tablete au fost alocate pentru zece școli din județul Cluj și 20 de tablete, pentru patru școli din Bistrița-Năsăud, urmând să fie folosite în anul școlar 2020-2021.

Miercuri, la sediul Centrului Eparhial din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a avut loc predarea oficială a tabletelor electronice achiziționate în urma campaniei.

La eveniment au fost prezenți inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, alături de inspectorul de religie al ISJ Cluj, Marian Sidon, inspectorul de religie al ISJ Bistrița-Năsăud, Adrian Cherhaț, și directorii școlilor care au intrat în posesia tabletelor și au semnat contractul de donație.

(FOTO: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.