23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEPeste 50 de elevi clujeni și bistrițeni au primit tablete în urma...

Peste 50 de elevi clujeni și bistrițeni au primit tablete în urma unei campanii organizate de Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului

Publicat în

spot_img
spot_img

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a lansat la începutul lunii mai anul acesta campania „Dăruiește o tabletă pentru o șansă la educație!”, pentru sprijinirea elevilor defavorizați care nu au un minim necesar pentru a-și continua pregătirea școlară de acasă.

În urma campaniei s-au strâns aproape 29.000 de lei, bani din care s-au cumpărat 54 de tablete pentru elevi din județele Cluj și Bistrița-Năsăud. Elevii au fost selectați, prin intermediul școlilor, de inspectoratele școlare din cele două județe. 34 de tablete au fost alocate pentru zece școli din județul Cluj și 20 de tablete, pentru patru școli din Bistrița-Năsăud, urmând să fie folosite în anul școlar 2020-2021.

Miercuri, la sediul Centrului Eparhial din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a avut loc predarea oficială a tabletelor electronice achiziționate în urma campaniei.

La eveniment au fost prezenți inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, alături de inspectorul de religie al ISJ Cluj, Marian Sidon, inspectorul de religie al ISJ Bistrița-Năsăud, Adrian Cherhaț, și directorii școlilor care au intrat în posesia tabletelor și au semnat contractul de donație.

(FOTO: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului)

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel