fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDUn adolescent care era să se înece la ștrand, salvat de un...

Un adolescent care era să se înece la ștrand, salvat de un salvamar și un pompier aflat în timpul liber

Publicat în

spot_img
spot_img

Un adolescent de 16 ani, din localitatea Leșu, era să se înece miercuri după-masă la ştrandul Codrişor din Bistrița, dar a fost salvat de un salvamar şi un pompier aflat în timpul liber.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, tânărul a fost observat de prieteni sub apă și a fost scos rapid de salvamar. Pompierul Ionuț Moldovan s-a dovedit omul potrivit la momentul potrivit. A început cu calm și stăpânire de sine să facă ce știe mai bine: să-i ajute pe cei aflați în situații limită, să salveze vieți. Alături de salvamar și de alți tineri de acolo, care au ajutat fiecare cum au putut, s-au mobilizat și au reușit să-l stabilizeze pe adolescent. Acesta a fost transportat la spital conștient și are șanse foarte mari să fie externat în cursul zilelor viitoare.

“După șase serii de compresii și două de ventilație, organismul a răspuns și ușor, ușor și-a recăpătat conștiența. Apoi l-am pus in poziție de siguranță până ce a ajuns Terapia Intensivă”, a povestit Ionuț Moldovan.

(FOTO: ISU Bistrița-Năsăud)

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Sâmbătă, ora 21:45 Israel – România. Un meci care ne poate duce la Euro

Naționala de fotbal a României va întâlni sâmbătă, 18 noiembrie, cu începere de la ora 21.45, în deplasare, selecționata Israelului, meci contând pentru grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024.