Un adolescent de 16 ani, din localitatea Leșu, era să se înece miercuri după-masă la ştrandul Codrişor din Bistrița, dar a fost salvat de un salvamar şi un pompier aflat în timpul liber.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, tânărul a fost observat de prieteni sub apă și a fost scos rapid de salvamar. Pompierul Ionuț Moldovan s-a dovedit omul potrivit la momentul potrivit. A început cu calm și stăpânire de sine să facă ce știe mai bine: să-i ajute pe cei aflați în situații limită, să salveze vieți. Alături de salvamar și de alți tineri de acolo, care au ajutat fiecare cum au putut, s-au mobilizat și au reușit să-l stabilizeze pe adolescent. Acesta a fost transportat la spital conștient și are șanse foarte mari să fie externat în cursul zilelor viitoare.

“După șase serii de compresii și două de ventilație, organismul a răspuns și ușor, ușor și-a recăpătat conștiența. Apoi l-am pus in poziție de siguranță până ce a ajuns Terapia Intensivă”, a povestit Ionuț Moldovan.

(FOTO: ISU Bistrița-Năsăud)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.