fbpx
5.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDUn adolescent care era să se înece la ștrand, salvat de un...

Un adolescent care era să se înece la ștrand, salvat de un salvamar și un pompier aflat în timpul liber

Publicat în

spot_img
spot_img

Un adolescent de 16 ani, din localitatea Leșu, era să se înece miercuri după-masă la ştrandul Codrişor din Bistrița, dar a fost salvat de un salvamar şi un pompier aflat în timpul liber.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, tânărul a fost observat de prieteni sub apă și a fost scos rapid de salvamar. Pompierul Ionuț Moldovan s-a dovedit omul potrivit la momentul potrivit. A început cu calm și stăpânire de sine să facă ce știe mai bine: să-i ajute pe cei aflați în situații limită, să salveze vieți. Alături de salvamar și de alți tineri de acolo, care au ajutat fiecare cum au putut, s-au mobilizat și au reușit să-l stabilizeze pe adolescent. Acesta a fost transportat la spital conștient și are șanse foarte mari să fie externat în cursul zilelor viitoare.

“După șase serii de compresii și două de ventilație, organismul a răspuns și ușor, ușor și-a recăpătat conștiența. Apoi l-am pus in poziție de siguranță până ce a ajuns Terapia Intensivă”, a povestit Ionuț Moldovan.

(FOTO: ISU Bistrița-Năsăud)

Ioana Pop

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel