20.8 C
Cluj-Napoca

VIDEO | Cityrocks vine la Cluj în septembrie; Și tu poți fi unul dintre sutele de muzicieni din acest proiect

Published:

Sute de artiști din România și Ungaria vor participa, în 5 septembrie, la celebrul flashmob Cityrocks, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa de Est. Deși ar fi trebuit să fie organizat la Dunaújváros, evenimentul a fost mutat la Cluj pentru a marca ”Anului solidarităţii naţionale”

Evenimentul, care are loc de obicei în Ungaria, aduce alături muzicieni amatori și profesioniști care dau viață unor melodii celebre din repertoriul maghiar sau internațional.

În cadrul conferinţei de presă care a anunţat evenimentul, organizatorul principal, Ferenc Gajda, a spus că seria Cityrocks a început în urmă cu doi ani, în Piaţa Domului din Szeged, atunci când patru sute de muzicieni – baterişti, basişti, chitarişti şi soliști vocali – au interpretat împreună două piese în limba maghiară şi limba engleză. Anul trecut evenimentul a avut loc la Kecskemét și atunci au cântat împreună 500 de persoane. Popularitatea iniţiativei se datorează, printre altele, faptului că este un sentiment unic pentru participanţi să cânte împreună cu alte sute de persoane. În plus, sunt bineveniţi şi începătorii sau copiii, care au ocazia să vadă cum este să cânţi într-o trupă, a mai explicat Gajda.

În acest an, la 25 iulie, flashmobul ar fi trebuit să fie găzduit de oraşul maghiar Dunaújváros, însă ulterior a fost mutat la Cluj. În ciuda epidemiei de coronavirus, echipa de muzicieni a Cityrocks, formată acum din 1800 de persoane, a rămas activă, iar în primăvară a realizat un clip de carantină cu participarea a două sute de muzicieni.

Zoltán Levente Nagy, preşedintele Fundaţiei pentru Şcoală din Cluj-Napoca, a susține că organizaţia non-guvernamentală înfiinţată în urmă cu peste douăzeci de ani va găzdui evenimentul cu ocazia Anului solidarităţii naţionale.

Deşi detaliile evenimentului au fost publicate doar cu câteva zile în urmă, 120 de persoane şi-au anunţat deja participarea. Este vorba de muzicieni maghiari din Transilvania, dar şi de muzicieni români, a anunţat preşedintele fundaţiei, care a mai specificat că va avea o valoare simbolică foarte mare faptul că în oraşul Cluj-Napoca vor cânta împreună sute de muzicieni, de toate etniile şi limbile materne. În acest fel, se va crea o cooperare comunitară cu valoare de exemplu pentru toată regiunea, a punctat Nagy.

După concertul care va avea loc după-amiază, seara va avea loc un show rock al orchestrei simfonice din cadrul Operei Maghiare de la Cluj-Napoca.

Organizatorii se pregătesc şi pentru cazul în care situaţia epidemiologică nu va permite participarea publicului la eveniment, iar în acest caz flashmobul va fi transmis live pe internet.

Mai multe informații puteți afla de pe pagina oficială a evenimentului http://cityrocks.ro/

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img