Conducerea Institutului Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN) răspunde acuzaţiilor aduse de deputatul USR Emanuel Ungureanu şi îşi arată disponibilitatea ca Ministerul Sănătăţii să efectueze un control de specialitate.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Pentru a se clarifica orice suspiciune, suntem dispuşi să solicităm Ministrului Sănătăţii efectuarea unui control de specialitate, pentru a certifica modul în care Institutul Oncologic şi-a desfăşurat activitatea. În concluzie, regretăm faptul că munca personalului medical, care s-a dedicat acestei profesii, şi imaginea Institutul Oncologic, este pusă în derizoriu, pe baza unor vorbe aruncate în vânt, fără nici un argument factual”, se arată într-un comunicat trimis, vineri, de IOCN, semnat de managerul Ioan-Cătălin Vlad şi de directorul medical prof.univ.dr. Patriciu Achimaş-Cadariu.

Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, a depus, vineri, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în care acuză conducerea IOCN de faptul că s-ar face vinovată de răspândirea în instituţie a COVID-19 şi de focarul în care au fost infectate 12 cadre medicale din spital şi pacienţi.

“Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” a făcut obiectul unor atacuri fără precedent, total nejustificate, atacuri care au afectat grav atât pacienţii cu cancer, cât şi personalul medical, apreciem că această conduită/atitudine poate fi înţeleasă doar din punct de vedere subiectiv al acestora, din lipsa de vizibilitate sau de activitate profesională, din nevoia de afirmare şi rea-credinţa a unora”, se mai arată în comunicatul IOCN.

Potrivit sursei citate, activitatea managerială a IOCN s-a desfăşurat cu bună credinţă, maximă implicare, în consens cu interesul pacientului cu cancer şi în concordanţă cu prevederile legale.

“Activitatea Institutului Oncologic în perioada pandemiei a avut următoarele priorităţi: s-au asigurat prioritar şi oportun servicii medicale pacienţilor cu cancer, din toată ţara, în timp ce alte instituţii sanitare au funcţionat la capacitate redusă; s-au dispus toate măsurile care le-am considerat utile, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2 în rândul pacienţilor şi al personalului propriu; s-au dispus măsuri pentru asigurarea stocurilor de materiale şi echipamente medicale; s-a efectuat periodic informarea şi pregătirea personalului, specific situaţiei date; s-au efectuat teste RT PCR, în Departamentul de cercetare, în vederea depistării infecţiei cu coronavirusul SARS-CoV-2, atât pentru personalul şi pacienţii proprii, cât şi pentru alte Instituţii sanitare din judeţul Cluj şi judeţele limitrofe”, se menţionează în comunicatul IOCN. (AGERPRES)

Citește și

Plângere penală împotriva conducerii Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, depusă de deputatul USR Emanuel Ungureanu

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania