fbpx
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSFlori, arbuști, decorațiuni florale, produse din lavandă, la a 4-a ediție a...

Flori, arbuști, decorațiuni florale, produse din lavandă, la a 4-a ediție a târgului “Strada Potaissa – Piața de flori altfel” din Cluj Napoca. USAMV participă și în acest an cu un stand propriu

Publicat în

spot_img
spot_img

Pentru al patrulea an la rând, strada Potaissa din Cluj-Napoca redevine “Piața de flori altfel”.

În perioada 6-12 iulie, evenimentul aduce publicului flori de toate felurile, producători locali, decoruri incredibile și creativitate.

“Strada Potaissa – Piața de flori altfel” este un eveniment organizat în fiecare an de Daisler Asociatia, care militează pentru transformarea spațiului public prin inițiative cultural-creative.

Evenimentul este sprijinit și susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Mercator Medical Romania, Farmec, Wolfpack Digital, Daisler Print House, Nea Garden Center, Eco Garden Construct, Magic FM Romania, Cluj Guided Tours, Asociația Peisagiștilor din România – Filiala Nord Vest, Clujul cu Flori (Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului).

USAMV Cluj-Napoca participă cu expoziție kusamono, plante aromatice, mușcate, trandafiri și arbuști la ghiveci, produse din lavandă

USAMV Cluj-Napoca se alătură și în acest an participanților la evenimentul ”Strada Potaissa – Piața de flori altfel”.

La standul universității veți putea găsi spre vânzare plante aromatice – busuioc, salvie, aloe vera, cimbrișor, rozmarin și lavandă, precum și uleiuri esențiale și apă florală de lavandă din producția proprie, prin Disciplina de Fitotehnie de la Facultatea de Agricultură.

Prețurile vor fi între 5-15 lei la plantele aromatice, între 8-50 de lei la aloe vera, în funcție de mărimea plantei, 25 de lei la uleiul esențial lavandă (10 ml) și 10 lei pentru un flacon de apă florală lavandă (200 ml).

De asemenea, Stațiunea de Cercetări Horticole (SCH) din cadrul Facultății de Horticultură va fi prezentă cu vânzare de mușcate din producția proprie (curgătoare, semicurgătoare, clasice), prețurile fiind situate între 5-15 lei, în funcție de mărimea ghiveciului, cu trandafiri la ghiveci (20 lei), precum și arbuști ornamentali la ghiveci (gutui japonez, thuja, ligustrum), cu prețuri cuprinse între 10-350 de lei, și Melissa (30 lei).

Iubitorii de frumos vor avea ocazia să admire miniexpoziția de kusamono și shitakusa (obiecte decorative miniaturale), care aparține specialiștilor din cadrul Cercului de BioArtă al Centrului pentru Biodiversitate și Conservare USAMV Cluj-Napoca, în parteneriat cu studenți și profesori de la UAD.

Kusamono se referă la o artă botanică japoneză care s-a dezvoltat alături de arta bonsai și reprezintă aranjamente din ierburi și flori sălbatice în ghivece sau tăvi unice alese pentru a sugera un sezon sau un loc din natură. Numele este compus din două elemente japoneze, ”iarbă” și ”lucru”, care împreună sugerează plante umile, cotidiene. Inițial, acest nume se referea la ierburile mici, în ghiveci, așezate lângă bonsai ca plante cu rol de accent. În prezent, Kusamono s-a dezvoltat într-o formă de artă proprie. Un kusamono bine ales reflectă anotimpul în care este afișat. Unele compoziții sunt concepute pentru a include plante care vor arăta bine în mai multe anotimpuri. În afară de sezon, un Kusamono ar trebui să sugereze un habitat natural specific, cum ar fi o zonă umedă, pajiște sau pădure. Indiferent dacă se folosește o singură plantă sau un grup de plante, există trei stiluri de bază de plantare: kokedama (bila de mușchi), shitakusa (în afara ghiveciului)  sau kusamono (într-un recipient decorativ).

Exponatele vor fi disponibile și pentru vânzare, cu prețuri cuprinse între 50-100 de lei.

USAMV Cluj-Napoca va contribui și cu specialiști în agricultură și horticultură prezenți la stand, care vor răspunde întrebărilor despre creșterea și îngrijirea plantelor/florilor.

”Mă bucură mult deschiderea arătată mereu de cei de la USAMV Cluj-Napoca privind participarea la Piața de flori altfel. Demonstrează o ancorare a celor însărcinați cu educația viitoarelor generații într-un context real, o raportare la nevoile actuale și o perpetuă adaptare, lucruri esențiale pentru orice universitate din lume. Suntem mândri să-i avem încă o dată pe Strada Potaissa pe studenții și profesorii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca”, a precizat Andi Daiszler, inițiatorul evenimentului.

(FOTO: USAMV Cluj-Napoca)

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel

Contractul pentru metroul clujean, semnat în prezența premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au participat, joi, la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).