Reprezentanții Ministerului Economiei au decis, după două zile de vizite în comuna arădeană Ghioroc, că „procedura de verificare este completă și se propune introducerea în proiectul de HG pentru declararea ca stațiune turistică de interes local”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Am primit punctaj maxim, 220 de puncte. Au spus că este cea mai bună stațiune pe care au avizat-o și că ne vor da exemplu și la celelalte localități care au depus dosare pentru transformarea în stațiune. Noi am făcut singuri documentația și am făcut-o bine din prima. Alții, cu firme de consultanță nu au documentațiile bune”, a declarat primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi Morodan.

Consiliului Judeţean Arad a început, încă din 2016, în colaborare cu Primăria comunei Ghioroc, demersurile pentru punerea în evidenţă a acestei zonei și pentru declararea comunei ca staţiune de interes local.

Una dintre cele mai apreciate investiţii în domeniul turismului a fost, pe parcursul perioadei 2016-2020, plaja lacului Ghioroc şi vecinătatea acestuia. Locaţia a fost una dintre preferatele arădenilor pentru petrecerea timpului liber pe timp de vară, având în vedere suprafaţa generoasă a lacului şi plaja nisipoasă, perfectă pentru relaxare în sezonul estival.

„Obținerea titlului de stațiune de interes local reprezintă cea mai importantă investiție a Consiliului Județean în turismul arădean! La preluarea mandatului, am sesizat faptul că Aradul are nevoie de o atracţie turistică, un loc unde arădenii, dar şi locuitorii din vestul ţării să poată să-şi petreacă zilele de vară într-o atmosferă relaxantă! Am purtat discuţii cu primarul comunei, Corneliu Popi-Morodan şi am decis să facem echipă pentru a transforma Ghiorocul în staţiune de interes local. A fost un efort de aproape patru ani, şi iată că avem rezultatele aşteptate! Ghioroc devine stațiune de interes local, un punct de atracție majoră pentru turiștii din vestul țării”, a declarat președintele CJ Arad, Iustin Cionca.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania