fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSMobilizare generală în judeţul Mureş pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19

Mobilizare generală în judeţul Mureş pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19

Publicat în

spot_img
spot_img

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a emis Ordinul nr. 246 din 3 iulie 2020 prin care a fost constituită Grupa de coordonare operativă a acţiunilor de verificare cu privire la respectarea regulilor de protecţie sanitară în judeţul Mureş. Grupa de coordonare este formată din reprezentanţi ai instituţiilor judeţene din subordinea Ministerului Afacerilor Interne şi cei ai instituţiilor cu atribuţii de control din subordinea altor ministere.

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară se vor desfăşura în echipe mixte pe durata următoarelor două săptămâni şi vizează zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, pieţele, ştrandurile, piscinele, unităţile HoReCa şi alte locaţii cu risc de răspândire a infecţiei de pe raza judeţului Mureş.

Principalul obiectiv al măsurilor care vor fi luate în următoarele două săptămâni este prevenirea răspândirii noului coronavirus şi nu aplicarea de sancţiuni. Echipele mixte care vor face verificări pe teritoriul judeţului Mureş vor fi formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcţiilor sanitar-veterinare şi de la Protecţia Consumatorului, precum şi de la alte autorităţi cu competenţe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecţie sanitară.

„Prin lipsă de responsabilitate, riscăm să pierdem toate rezultatele bune ale eforturilor comune pe care statul şi cetăţenii le-au făcut până în prezent. Nu putem să ignorăm pericolul şi să ne comportăm ca şi cum această pandemie ar fi dispărut. Cred că este foarte important ca administratorii locaţiilor în care vor exista aglomerări de persoane, dar şi cetăţenii să înţeleagă faptul că scopul acestor controale este unul de prevenţie. În acelaşi timp, atunci când vor fi constatate încălcări ale legislaţiei, nu vom ezita în aplicarea de sancţiuni. De exemplu, în cazul unităţilor HoReCa, se poate merge chiar şi până la cea mai drastică măsură, adică suspendarea autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii activităţilor şi evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranţă sanitară.” a spus prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Pentru a putea interveni rapid, se va înfiinţa o linie TelVerde – 0800800165 la care cetăţenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecţie sanitară. Numărul de telefon va deveni operaţional începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00:00.

Adrian Meitner

Articole recente

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Primăria Arad anunță prima acțiune de dezinsecţie din acest an

Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că joi, 4 aprilie și vineri, 5 aprilie 2024 se vor desfășura activităţi de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul e-Factura, extinsă până la 31 mai

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finanţelor a avut numeroase discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru îmbunătăţirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinţe, pentru a evita sancţiunile.

Spitalul din Rupea va fi modernizat, după 50 de ani de la construcție

Valoarea investiției este de 101.872.000 lei, iar durata de realizare a obiectivului este estimată la 28 de luni

Mai multe articole de același fel

Ansamblul Memorial Petőfi Sándor de la Albeşti va fi renovat şi modernizat

Ansamblul în Memoria lui Petőfi Sándor din Albeşti se află în locul în care au fost înhumaţi între 300 şi 400 de soldaţi maghiari căzuţi în bătălia din 31 iulie 1849, în memoria lor şi a poetului Petőfi Sándor fiind ridicat un obelisc de circa 9 metri înălţime.

Soluţie de reîntinerire a Lacului Ursu din Sovata după constatarea reducerii fenomenului de heliotermie

În urma unor studii efectuate asupra Lacului Ursu din Sovata de către biofizicianul Peter Hantz, împreună cu cercetători din Ungaria, Germania şi SUA, s-a constatat o reducere a fenomenului de heliotermie, iar soluţia de reîntinerire a lacului a fost sugerată chiar de către localnici