Prefectul județului Covasna, Iulian Todor, a ieșit negativ la testul pentru coronavirus și la fel și ceilalți angajați ai prefecturii care au fost testați, a anunțat vineri Prefectura Covasna.

Prefectul și angajații instituției au fost testați după ce subprefectul Cosmin Boricean a fost diagnosticat cu COVID-19 şi internat joi la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe.

În cursul zilei de miercuri, un alt angajat al instituţiei a fost depistat pozitiv, iar DSP Covasna a efectuat o anchetă epidemiologică pentru identificarea persoanelor care au intrat în contact cu cei doi.

Sediul Prefecturii Covasna a fost dezinfectat în cursul zilei de vineri, fiind dispuse restricţii privind accesul în instituţie al altor persoane în afara angajaţilor.

Până vineri, în județul Covasna au fost raportate 291 de persoane infectate cu COVID-19 și sunt 31 de pacienți internați în spitale din Sfântu Gheorghe și Brașov.

De la începutul pandemiei au fost vindecați 247 de pacienți.

În ultimele 24 de ore a fost internată în spital o persoană.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.