fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVMinistrul Fondurilor Europene, declarații despre finanțarea construcției noului aeroport din Brașov

Ministrul Fondurilor Europene, declarații despre finanțarea construcției noului aeroport din Brașov

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat vineri, la Braşov, că proiectul noului aeroport va beneficia atât de susţinerea Guvernului, cât şi de finanţare din alte surse, menţionând că nu are informaţii în privinţa avizului pe care Consiliul Concurenţei ar trebui să-l dea pentru ca pe acest proiect să poată fi accesate fonduri europene.
„Aeroportul este asumat ca obiectiv prioritar de Guvern şi este pentru prima dată când Guvernul coparticipă la finanţare şi cunoaşteţi demersurile făcute la CE pentru includerea în Masterplanul General de Transport, realizate în acest sens al asigurării finanţării lui. Este un proiect, cred eu, care va beneficia atât de susţinerea guvernului, cât şi de sprijin de finanţare din alte surse pe care România le accesează. (…) Nu cunosc să se fi pronunţat Consiliul Concurenţei asupra schemei de ajutor stat”, a spus ministrul, răspunzând unei întrebări.
Totodată, Marcel Boloş a spus că nu poate da un răspuns ferm în ce priveşte finanţarea viitorului spital regional de la Braşov, subliniind că decizia în acest sens aparţine Guvernului.
El a menţionat că, în premieră, Sănătatea are un Program Operaţional dedicat în exclusivitate, iar în cadrul negocierilor cu Comisia Europeană s-a propus ca o sumă de 4,2 miliarde euro să fie dedicate serviciului public de sănătate în România. Din acest PO ar urma să fie finanţate spitalele regionale de la Cluj, Iaşi şi Craiova, dar şi alte proiecte de infrastructură sanitară.
„Sunt mai multe solicitări la nivel naţional de înfiinţare a unor unităţi sanitare noi, de refuncţionalizare a unor unităţi existente. (…) Toate aceste solicitări sunt analizate de guvern şi, în cadrul noii facilităţi de finanţare – de Recuperare şi Rezilienţă – introdusă de UE, un program este cel legat de sănătate, alături de educaţie, investiţii în tranziţia verde. (…) (Solicitările – n.r.) sunt analizate cu maximă responsabilitate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, şi există această deschidere din partea Guvernului pentru o posibilă finanţare a acestor obiective. Nu aş putea să vă dau un răspuns ferm, pentru că este o decizie a Guvernului”, a punctat Marcel Boloş. (AGERPRES)

Redactia

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

APM Brașov: A început evaluarea efectivelor speciilor de animale strict protejate 

Agenția pentru Protectia Mediului Brașov anunță că se desfășoară acțiunea de evaluare a speciilor de animale strict protejate: urs, lup, râs și pisică sălbatică – monitorizarea de primăvară.