Un francez în vârstă de 62 de ani, infectat cu Covid-19 și internat la terapie intensivă într-un spital de la marginea Parisului, a devenit un caz aparte, după ce medicii au constatat că unul dintre efectele bolii a fost o erecție prelungită, de 4 ore. Povestea sa a fost relatată de revista American Journal of Emergency Medicine, iar medicii care îl tratează spun că pacientul a manifestat un simptom pe care ei susțin că nu l-au mai întâlnit până acum, scrie tgcom24.

Pacientul a avut erecție timp de aproximativ patru ore în timp ce era internat la Terapie Intensivă. Disfuncția erectilă nu a fost de fapt observată imediat de către medicii care s-au concentrat asupra sindromului respirator acut. Abia după examinarea fizică a fost raportată starea respectivă, numită priapism.

Ceea ce i s-a întâmplat pacientului nu este altceva decât o erecție patologică, anormală și dureroasă, care nu este însoțită de dorință sexuală, numită priapism. Potrivit experților, este o afecțiune mai frecventă la băieții între 5 și 10 ani și la adulții între 20 și 50 de ani. Există două tipuri. Cel mai frecvent, numit priapism ischemic, este asociat cu incapacitatea sângelui de a ieși din penis, care apare rigid. Priapismul non-ischemic se datorează în schimb unui flux excesiv de sânge în penis, care rămâne erect, dar nu rigid.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.