Mii de locuitori ai Devei au rămas sâmbătă din nou fără apă caldă din cauza opririi Termocentralei Mintia.

De această dată, potrivit conducerii Complexului Energetic Hunedoara, motivul opririi a fost depășirea consumul de gaz stabilit prin contractul cu Transgaz. Ultimele două opriri au fost cauzate de terminarea rezervei de cărbuni. Instalațiile termocentralei vor fi repornite în noaptea de duminică spre luni.

Preşedintele Sindicatului “Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iştoc, afirmă, însă, că termocentrala a fost oprită pentru că vechiul contract de aprovizionare cu gaz metan nu ar fi fost prelungit din cauza datoriilor pe care compania energetică le are la Transgaz.

“Termocentrala Mintia a fost oprită, din nou, sâmbătă, la ora 11,15. Transgaz a sistat furnizarea gazului metan. Datoria este de circa 16 milioane lei”, a anunțat sâmbătă Cristian Iştoc.

Peste 4.500 de apartamente din Deva sunt afectate de sistarea furnizării apei calde prin oprirea termocentralei.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.