Primele șase stații de încărcare pentru mașini electrice au fost date în folosință în Baia Mare, a anunțat primarul municipiului, Cătălin Cherecheș.

Stațiile sunt amenajate în Parcul Central, lângă Primăria Baia Mare, în parcarea de la Semilună, în parcarea de lângă Stadionul Municipal, în parcarea de vizavi de mall-ul Vivo, respectiv în parcarea de pe strada Minerilor, vizavi de Casa Căsătoriilor.

Alte nouă stații de încărcare urmează să fie amenajate, proiectul fiind la faza tehnică, urmând să fie pregătit caietul de sarcini pentru amenajarea stațiilor și achiziția echipamentelor, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu. Investiția este în valoare de 2,5 milioane de lei, iar stațiile vor avea câte două locuri de parcare.

Acestea vor fi amplasate în parcarea de pe Podul Viilor, parcarea de pe strada Culturii, pe Bd. Unirii (vizavi de centrul comercial Maramureșul), pe strada Progresului, parcarea de lângă Parcul Mara, pe Bd. Unirii, parcarea de la Finanțe, parcarea de lângă Piața Izvoarele, pe strada Victoriei, parcarea din Piața Universității, pe strada Victoriei, parcarea de la RFN și pe strada Gării, parcarea din Piața Gării.

“Prin aceste investiții, urmărim creșterea gradului de utilizare a transportului ecologic și facilitarea utilizării vehiculelor electrice în interiorul orașului nostru. Încercăm astfel să contribuim și prin această metodă la reducerea problemelor generate de transportul rutier pe bază de combustibil neregenerabil, combustibil care este printre principalii poluatori ai aerului”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania