Un bărbat în vârstă de 79 de ani, beneficiar al căminului pentru persoane vârstnice din comuna Maieru unde a fost depistat un focar de COVID-19 la începutul lunii iunie, a ajuns din nou la spital, după ce iniţial a fost declarat vindecat, şi a decedat în cursul zilei de sâmbătă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit datelor comunicate duminică de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, bătrânul a fost internat iniţial, în data de 14 iunie, la secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu COVID-19, de unde a fost externat în data de 23 iunie, după două teste negative.

La cinci zile după externare, bătrânul a fost adus din nou la spital şi internat la Terapie Intensivă, iar în data de 2 iulie a fost reconfirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

Pe fondul evoluţiei nefavorabile a stării de sănătate, bărbatul a fost intubat, iar în data de 4 iulie a decedat.

Acesta mai suferea de insuficienţă renală acută, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, insuficienţă cardiacă şi demenţă.

Este cel de-al patrulea beneficiar al căminului de vârstnici din comuna Maieru care moare în contextul pandemiei de COVID-19 şi al 50-lea deces înregistrat în judeţ.

Conform raportării de duminică, numărul persoanelor din judeţ infectate cu noul coronavirus a crescut, în ultimele 24 de ore, la 573, cu 12 mai multe decât în ziua precedentă.

Printre acestea se numără şi un asistent medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

În prezent, în Bistriţa-Năsăud sunt active 115 cazuri de COVID-19, în timp ce 408 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. A crescut şi numărul pacienţilor externaţi după 10 zile de la confirmare – la 48, cu zece în plus faţă de raportarea anterioară. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania