fbpx
-0.3 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂ1.243 de producții din 92 de țări vin la SIMFEST

1.243 de producții din 92 de țări vin la SIMFEST

Publicat în

spot_img
spot_img

S-a încheiat perioada de înscrieri la ediția a XVII-a a Festivalului Internațional  al Televiziunilor și Producătorilor Independenți de Film SIMFEST. A fost înregistrat un record de participare: 1.243 de producții din 92 de țări. În TOP-3 se situează, în ordine, Iran, India și Statele Unite, dar au sosit înscrieri și din țări mai puțin cunoscute în lumea cinematografică precum, spre exemplu, Malawi sau Capul Verde.

Participarea este nu doar numeroasă, ci și deosebit de valoroasă. Printre concurenți se numără cineaști și realizatori de televiziune laureați, de-a lungul vremii, ai premiilor OSCAR, BAFTA, EMI sau URSUL DE ARGINT (BERLIN). Au fost înscrise, de asemenea, în competiție, produții desemnate să reprezinte țările respective în selecția pentru OSCAR 2020 și 2021.

Acum începe munca laborioasă a juriului de preselecție. 12 profesioniști în media vor desemna, până în 10 august, producțiile calificate în selecția finală.

Ediția a XVII-a a Festivalului SIMFEST va avea loc la Tîrgu Mureș în perioada 14 – 20 septembrie. Organizatorii se străduiesc să găsească cele mai bune soluții pentru desfășurarea lui în condiții de deplină siguranță sanitară. Cei care doresc să participe la festival, fie ca spectatori, concurenți sau voluntari sunt rugați să trimită un e-mail organizatorilor.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel