Activitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean din Oradea se va muta, începând de miercuri, pentru două luni și jumătate, în cele 43 de containere modulare amplasate pe platforma din fața spitalului, pentru executarea lucrărilor de extindere a corpului B al UPU.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Cele 43 de containere sunt dotate cu toate facilitățile necesare desfășurării actului medical în bune condiții, respectiv cu aparatură de specialitate, cu aer condiționat  și  restul utilităților.

„Partea veche a Unității de Primiri Urgențe, unde trebuie să se facă demolări, a trebuit golită. Tocmai de aceea s-a apelat la această soluție de a închiria 43 de containere, care oferă condițiile solicitate de Direcția de Sănătate Publică, până la mijlocul lunii septembrie. Ne cerem scuze pacienților Spitalului Județean, dar asta a fost soluția cea mai bună pentru a putea continua activitatea medicală de urgență. Stadiul fizic al lucrărilor este acum de peste 75%, urmând ca încăperile din vechiul UPU să fie reamenajate. Menționăm însă că șantierele la Spitalul Județean nu se vor încheia, pentru că urmează lucrările de eficentizare energetică, respectiv de reabilitare termică și construcția viitorului ambulator al spitalului”, a explicat managerul Spitalului Clinic Județean, Gheorghe Carp.

Lucrările de extindere a corpului B – UPI a Spitalului Județean din Oradea sunt finanțate de Ministerul Sănătății și Municipiul Oradea, beneficiar al noii investiții.

Contractul de lucrări are o valoare de peste 21 milioane de lei și a fost semnat în decembrie 2018. Durata de execuție este de 24 luni. Până la data de 15 septembrie, lucrările ar urma să fie finalizate, astfel ca UPU să își desfășoare activitatea în spațiile reabilitate și nou construite.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania