Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat luni lista țărilor din zona verde, care sunt exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare.

32 de state sunt pe noua listă a țărilor membre U.E și ale Spațiului Economic European pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România. Aceleași condiții sunt valabile și pentru alte 12 state terțe. Statele care sunt exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe această listă se reiau începând de marți, 7 iulie.

Lista țărilor din zona verde:

Bulgaria

Monaco

Croația

Marea Britanie

Cehia

Polonia

Austria

Islanda

Elveția

Spania

Franța

Belgia

Germania

Slovenia

Danemarca

Țările de jos

Italia

Norvegia

Slovacia

Irlanda

Lichtenstein

Grecia

Cipru

Finlanda

Malta

Lituania

Ungaria

Estonia

Letonia

Andorra

Vatican

Aceleași măsuri sunt valabile si pentru:

Canada

Maroc

Algeria

Australia

Rwanda

Uruguay

Japonia

Coreea de Sud

Georgia

Noua Zeelandă

Tunisia

Thailanda

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.