Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Echipamente medicale în valoare de 16 milioane lei au fost achiziționate de Primăria Cluj-Napoca pentru Spitalul Clujana. Banii vor fi recuperați din fonduri europene. Alte peste 10 milioane lei au fost alocate pentru investiții și echipamente medicale pentru celelalte spitale clujene, care nu sunt în subordinea municipalității.

Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, a pregătit și depus un proiect pe fonduri europene în valoare totală de peste 16 milioane lei, în vederea recuperării sumelor de bani suplimentare alocate Spitalului “Clujana” pentru gestionarea cât mai eficientă a crizei COVID-19, a anunțat municipalitatea.

Acești bani sunt direcționați pentru dotarea spitalului cu echipamente şi aparatură, dispozitive medicale şi de protecţie medicală, de la paturi de terapie intensivă sau monitoare pentru funcții vitale la sisteme automate de perfuzie de precizie înaltă.

Până la data depunerii cererii de finanțare, la Spitalul „Clujana” au fost livrate următoarele echipamente medicale: defibrilator, computer tomograf, container, stație procesare imagini CT, injectomat CT, aparat de hemodiafiltrare, măști FFP2. În perioada următoare vor ajunge la Cluj-Napoca și restul echipamentelor achiziționate de municipalitate.

“Prin noile dotări, urmărim creșterea eficienței și calității actului medical, scăderea timpului de diagnosticare şi tratament, precum şi prevenţie/depistare precoce a pacienţilor cu infecţie COVID-19. Deși Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca este singurul aflat în subordinea Primăriei, în fiecare an orașul contribuie la susținerea celorlalte unități spitalicești din municipiu, în funcție de solicitările fiecărui spital”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

În cadrul ședinței de Consiliu Local din 2 iulie au fost aprobate hotărârile privind alocările financiare pentru unitățile sanitare clujene, în valoare totală de 10.850.000 lei.

Spitalele clujene care au primit astfel sprijin financiar de la bugetul local sunt:

– Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (750.000 lei)

– Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca (400.000 lei)

– Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj(1.190.000 lei)

– Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” (60.000 lei)

– Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” (500.000 lei)

– Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj (5.600.000) lei

– Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Ciricuță” Cluj-Napoca (440.000 lei)

– Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca (300.000 lei)

– Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” (800.000 lei)

– Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (360.000 lei)

– Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” (450.000 lei)

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.