Două aparate de ventilație mecanică, achiziționate de Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare, au ajuns luni la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, secția de Terapie intensivă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Aparatele au fost cumpărate de asociație în cadrul campaniei STOP Covid, cu sprijinul financiar al Universal Alloy Corporation Europe, și au costat aproape 150.000 de lei.

În decursul acestei săptămâni, medicii celor două spitale din Baia Mare vor participa la o sesiune de instruire pentru utilizarea acestui tip de aparat.

„Roadele eforturilor comune ale comunității băimărene, vor ușura munca medicilor care acum, mai mult ca la începutul pandemiei, tratează maramureșenii infestați cu COVID 19 și salvează vieți. Aceste aparate de ventilație mecanică sunt absolut necesare pacienților care fac complicații pulmonare severe în urma COVID 19. Acum, când numărul de cazuri este în creștere, facem din nou apel către toți concetățenii noștri să respecte normele de distanțare socială, să poarte mască în spații închise, să respecte normele de igienă și să apeleze la unitățile sanitare abilitate în eventualitatea în care prezintă simptome”, au transmis reprezentanții asociației.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania