fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEConsiliul Judeţean Mureş a reziliat contractul de reabilitare a Palatului Culturii din...

Consiliul Judeţean Mureş a reziliat contractul de reabilitare a Palatului Culturii din Târgu Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a anunţat, marţi, rezilierea contractului de reabilitare a Palatului Culturii din Târgu Mureş, cu o valoare de 6,5 milioane lei, din care circa 6 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă, motivul fiind întârzierile în executarea lucrărilor.

„Suntem într-o situaţie neplăcută şi nedorită de nimeni. Am avut mari speranţe privind acest proiect. Cu câţiva ani în urmă s-a realizat reabilitarea interioară a Palatului Culturii, iar acum am propus reabilitarea exterioară şi finalizarea acelor lucrări interioare care au fost omise din proiectul iniţial. Dacă totul mergea bine, la sfârşitul verii trebuia să avem bucuria de a vedea această clădire emblematică a municipiului Târgu Mureş în frumuseţea sa de odinioară. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa. Problemele care au condus la situaţia actuală sunt numeroase. Prima problemă este legată de legislaţia privind achiziţiile publice. Cu toate că aceasta a fost modificată în mai multe rânduri, de cele mai multe ori suntem obligaţi să încheiem contract cu ofertantul care a propus cel mai mic preţ. În cazul Palatului Culturii executantul a câştigat licitaţia cu o ofertă de preţ la 80% faţă de preţul estimat de proiectant”, a declarat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Potrivit CJ Mureş, executantul a beneficiat de mai multe prelungiri, însă nu s-a mobilizat.

„Executantul lucrărilor de reabilitare a Palatului Culturii din Târgu Mureş a avut întârzieri majore în realizarea proiectului, astfel, după mai multe notificări trimise executantului, Consiliul Judeţean Mureş a decis rezilierea contractului începând cu data de 6 iulie 2020. Executantul are obligaţia de a părăsi şantierul în termen de 20 de zile după reziliere. În 2017, Consiliul Judeţean Mureş a câştigat finanţare europeană pentru reabilitarea Palatului Culturii în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. În urma unei proceduri de licitaţie publică, în data de 31 octombrie 2017, administraţia judeţeană a încheiat un contract pentru realizarea proiectului tehnic şi pentru execuţia lucrărilor de reabilitare a Palatului Culturii cu Asocierea SC Romconstruct Group SRL – SC Concas SA, prin liderul de asociere SC Romconstruct Group SRL, Ploieşti. Lucrările de reabilitare au început în data de 22 ianuarie 2019”, a precizat CJ Mureş, într-un comunicat de presă.

CJ Mureş a mai afirmat că întârzierile majore în executarea lucrărilor au fost cauzate, în primul rând, de lipsa de mobilizare a executantului, iar lipsa de personal a făcut ca, după 17 luni de la începerea lucrărilor, stadiul acestora să fie sub 40%, astfel încât societatea nu mai putea finaliza lucrările contractate în termenul iniţial, şi anume până la data de 31 august 2020.

„Totodată, executantul nu a respectat, în termenul impus, cerinţele înştiinţărilor de remediere a diverselor deficienţe constatate pe perioada executării contractului. Consiliul Judeţean Mureş va întreprinde toate măsurile necesare astfel încât în cel mai scurt timp posibil să pregătească şi să deruleze o procedură de achiziţie în urma căreia să fie desemnat un nou executant, care să finalizeze lucrările începute”, se mai arată în comunicat.

Adrian Meitner

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.