Directorul Muzeului Orașului Oradea a semnat miercuri un protocol de colaborare cu managerii Teatrului „Regina Maria”, Teatrului „Szigligeti Szinhaz” și Filarmonicii de Stat Oradea, prin care s-a convenit ca instituția muzeală să găzduiască evenimentele celor trei instituții artistice.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit Primăriei Oradea, având în vederea că nici teatrele și nici Filarmonica de Stat nu își pot desfășura activitatea artistică în interior, soluția ca Muzeul Orașului Oradea să devină gazda  acestor evenimente a fost una mai mult decât binevenită, iubitorii de teatru și muzică fiind așteptați de acum în curtea Cetății Oradea.

Muzeul Orașului Oradea va găzdui, cu titlu gratuit, spectacolele și evenimentele organizate de către cele trei instituții culturale în Cetatea Oradea, astfel: Teatrul Regina Maria – Trupa Arcadia, pe scena Teatrului de Vară; Teatrul Regina Maria, în spațiul din curtea Palatului Princiar – amplasare scena mobilă; Teatrul Szigligeti Szinhaz, pe scena Teatrului de Vară; Filarmonica Oradea, scena teatrului de vară și spațiul din curtea Palatului Princiar – amplasare scenă mobilă.

Acordul a fost încheiat pe o perioadă de 6 luni.

Muzeul Orașului va pune la dispoziția instituțiilor culturale toate informațiile tehnice necesare în vederea organizării evenimentelor sau spectacolelor. Totodată, potrivit programului transmis de instituțiile culturale, muzeul va asigura spațiul, care se predă curat și funcțional și va asigura, după caz, logistica necesară, la solicitarea în scris a instituțiilor culturale, în limita bunurilor existente în dotare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania