Astăzi au început reparaţiile la podul peste Mureş, la nici un an de la terminarea lucrărilor de reabilitare a carosabilului, care aproape au paralizat traficul la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș. Rosturile de dilatație, cârpite anul trecut cu puțin asflat, s-au stricat din nou, așa că podul trebuie să fie iar reparat.

Deși autoritățile informează că lucrările vor avea loc doar noaptea, este bine să cunoașteți rutele alternative. Una dintre ele este pe drumul județean DJ 107A, cel care asigură legătura între judeţul Alba şi judeţul Hunedoara, cu plecarea din Alba Iulia, traversând localităţile Pâclișa, Pârâu lui Mihai, Vurpăr, Câmpu Goblii, Dealu Ferului, Mereteu, Blandiana, Sărăcsău, până la limita cu judeţul Hunedoara.

Acum, deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a declarat într-o postare pe Facebook că lucrările de reparații asupra podului vor reîncepe miercuri, 8 iulie și se vor desfășura doar noaptea. El a mai precizat că toată lucrarea va dura 10 zile și că, în prima fază, intervenția de schimbare a rosturilor de dilatație o vor face cei de la Regionala Cluj- Drumuri Naționale.

Pe timpul efectuării lucrărilor, traficul va fi dirijat alternativ, prin utilizarea instalațiilor de semaforizare, amplasate la cele doua capete ale podului.

Șoferii au ca traseu alternativ drumul județean DJ 107 A Vurpăr-Pâclișa, drum care este asfaltat și practicabil și poate prelua o parte din traficul de pe DN1, între Alba Iulia și Sebeș. Drumul județean DJ 107A asigură legătura între judeţul Alba şi judeţul Hunedoara, cu plecarea din Alba Iulia, traversând localităţile Pâclișa, Pârâu lui Mihai, Vurpăr, Câmpu Goblii, Dealu Ferului, Mereteu, Blandiana, Sărăcsău, până la limita cu judeţul Hunedoara.

O altă rută este prin comuna Ciugud și apoi pe centrura municipiului Alba. De pe E81, înainte de benzinăria Petrom, șoferii pot face dreapta prin Oarda-Limba-Ciugud-Drâmbar-reintrare pe E81 DNCAB.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania