12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSTârg cu produse tradiționale ale micilor fermieri și artizani, în Cluj-Napoca

Târg cu produse tradiționale ale micilor fermieri și artizani, în Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean Cluj organizează a 98-a ediție a Târgului Produs de Cluj, eveniment dedicat micilor producători și artizani.

Organizat în perioada 9 – 19 iulie în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, Târgul Produs de Cluj reunește 30 de întreprinzători clujeni care vor expune brânzeturi și preparate din carne, miere de albine, uleiuri presate la rece, lavandă, produse cosmetice și de igienă personală, sucuri, siropuri și gemuri naturale, turtă dulce, prăjituri și ciocolată de casă. Alături de acestea, vizitatorii târgului vor avea la dispoziție costume populare, bijuterii lucrate de mână, obiecte de marochinărie și jucării.

Clujenii vor avea posibilitatea să viziteze târgul de luni până sâmbătă, în intervalul orar 14.00-18.00, și duminica, între 12.00 și 16.00. Accesul în târg va fi condiționat de acceptul măsurării temperaturii, purtarea măștilor de protecție și respectarea distanțării sociale. Accesul persoanelor cu temperatură peste 37.3 grade Celsius nu va fi permis din rațiuni de siguranță publică. Intrarea și ieșirea din târg vor fi marcate distinct pe toate laturile Pieței Avram Iancu și la fiecare stand vor fi amplasate dozatoare cu soluții pentru dezinfectarea mâinilor.

„Chiar dacă acest eveniment nu va avea formatul care l-a consacrat, fiind redus ca număr de participanți, orar de funcționare și fără a avea spectacole de folclor, considerăm că noi, ca autoritate a administrației publice județene, suntem obligați să dăm o mână de ajutor micilor fermieri și artizanilor, categorii sociale afectate de pandemie, și, respectând cu strictețe regulile necesare pentru limitarea efectelor epidemiei de COVID-19, să oferim clujenilor ocazia de a se bucura de reîntâlnirea cu tradiția”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe. Târgul Produs de Cluj este coordonat de Asociația Produs de Cluj și organizat cu sprijinul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel