Asociația Pro Infrastructură (API), cel mai important ONG care monitorizează proiectele de infrastructură din România, a semnalat miercuri că au fost reluate lucrările pe lotul de 15 kilometri Câmpia Turzii – Chețani al Autostrăzii A3.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Antreprenorul general Straco, aflat în insolvență și incapabil să continue lucrările cu efective proprii, a căzut la întelegere cu subcontractori specializați pe terasamente și structuri. Ne exprimăm speranța ca aceștia să fie plătiți la zi, fiind practic singura șansă de finalizare a acestui lot ce realizează conexiunea dintre porțiunile din Cluj și Mureș ale Autostrăzii Transilvania. În acest scop CNAIR va trebui să achite lucrările executate cât mai prompt”, au anunțat reprezentanții API.

Potrivit asociației, pe lotul vecin, Chețani-Iernut, în lungime de 18 kilometri, compania Astaldi se apropie cu lucrările de finalizare, fiind posibilă recepția în 45-60 de zile. Acest lot va deveni utilizabil doar după finalizarea nodului rămas de executat pe lotul Câmpia Turzii – Chețani.

După finalizarea celor două loturi, șoferii vor putea parcurge neîntrerupt 110 kilometri din Autostrada Transilvania (A3) între Târgu Mureș și Nădășel.

(SURSĂ FOTO / VIDEO: Facebook / Asociația Pro Infrastructură)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania