Filarmonica de Stat Sibiu organizează în perioada 11 iulie – 7 august „Concerte pe acoperiș”, cel mai nou proiect al instituției care va include 12 evenimente pe esplanada și terasele Sălii Thalia și un concert special în curtea Muzeului Național Brukenthal.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Timp de patru săptămâni publicul este invitat la un program variat ce include concerte de muzică ușoară, jazz și muzică clasică interpretate de Cvartetul „Brukenthal”, Cvartetul „Ilia”, „Duo Percussionescu”, Cvartetul „Passione”, Ansamblul „PlaCello”, Sorin Zlat Quartet, Koszika&The HotShots și muzicieni ai Orchestrelor Radio.

Programul va debuta sâmbătă, 11 iulie, cu un concert susținut de Cvartetul „Ilia” pe esplanada Sălii Thalia, cu începere de la ora 19.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente este programat duminică, 26 iulie, în curtea Muzeului Național Brukenthal și include proiectul „Uvertura” al ansamblului PlaCello, ansamblu format din cei mai valoroși tineri violonceliști actuali din România și un concert extraordinar susținut de muzicienii Orchestrelor Radio. Evenimentul, realizat împreună cu Muzeul Național Brukenthal, prefațează sărbătorirea în 2021 a 300 de ani de la nașterea lui Samuel von Brukenthal.

Festivalul se va încheia în data de 7 august cu un concert de jazz realizat în colaborare cu IconJazz, în care protagoniști vor fi Ana Cristina Leonte – voce, Ciprian Pop – chitară și Albert Tajti – pian.

„Concerte pe acoperiș” este un proiect co-finanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020.

(FOTO: Facebook / Filarmonica de Stat Sibiu)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania