Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău lansează concursul de fotografii ,,Culegem amintiri”, prin care urmărește să surprindă maniera de decorare a spațiului de locuit în comunism, să ,,arate” obiectele care ,,populau” apartamentele în perioada regimului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Concursul se desfășoară în perioada 1 – 31 iulie, în cadrul expoziției ”Bibelou, pește, mileu – decorarea spațiului locuit în comunism”.

Cei interesați trebuie să trimită fotografii cu interioare ale apartamentelor de bloc din perioada 1950 – 1989 însoțite de o scurtă poveste (când au fost făcute, la ce eveniment, ce semnifică ele pentru dumneavoastră, ce amintiri vă trezesc, unde au fost ținute, de la cine le aveți, cine este în fotografie etc.) pe adresa de e-mail concurs@muzeuzalau.ro. Fotografiile pot fi duse și la Galeria de artă ,,Ioan Sima” (muzeograf Marcela Băbănaș) din Zalău unde vor fi scanate și apoi returnate.

Cele mai ilustrative imagini și cele mai frumoase povești vor fi premiate, iar toate fotografiile și poveștile lor vor fi prezentate într-o expoziție online pe site-ul muzeului și pe paginile de Facebook și Instagram ale muzeului. 

“Îți amintești sărbătorile și aniversările de familie, când rudele și prietenii erau primiți în camera considerată cea mai frumoasă (sufrageria)? Dar de momentele în care mobila trebuia mereu lustruită ca să te poți oglindi în luciul ei? Sau când, copil fiind, erai mereu îngrijorat să nu spargi bibelourile mamei,  atât de frumos etalate pe mobilă sau televizor? Ai moștenit albumul de fotografii al familiei și ai imagini cu apartamentul părinților, bunicilor din anii 50 – 80? Trimite-ne fotografii care să ilustreze cât mai bine ce înseamna pentru tine „acasă”, dar și cum era înfrumusețat apartamentul tău (sau unde ai crescut) în anii regimului comunist și noi te premiem”, este invitația Muzeului din Zalău.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania