Președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Gabriel Zetea, a fost prezent joi, la Fărcașa, alături de directorul executiv al Direcției Tehnice și de Investiții a instituției județene, Vasile Șpan, pentru a avea o nouă discuție cu antreprenorul general care se ocupă de reabilitarea Drumului Nordului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Acest drum este cel mai mare proiect al CJ Maramureș în domeniul reabilitării drumurilor județene, fiind vorba despre aproape 80 de kilometri de drum județean și peste 40 de milioane de euro finanțare europeană.

”Am rediscutat strategia și calendarul de lucrări astfel încât să putem din nou să certificăm că, în acest an, pe lotul I vor fi finalizați, la nivel de fundație și două straturi de mixtură asfaltică, 40 de kilometri de drum județean. Astfel, vom avea un drum reabilitat între Hideaga – Ardusat – limita județ Satu Mare până la ieșirea înspre județul Sălaj, trecând prin Fărcașa, Gârdani, Rodina, Ariniș. Condițiile meteorologice au împiedicat buna desfășurare a lucrărilor în această perioadă, ploile abundente au stopat parțial lucrările dar, începând de săptămâna viitoare, odată ce testele de laborator vor certifica că terenul este suficient de uscat vom putea să trecem la următoarea fază, respectiv turnarea asfaltului. Sunt mai multe etape tehnologice care într-un astfel de proiect trebuie urmate și toate sunt certificate prin teste de laborator. Odată este necesară decopertarea asfaltului existent, apoi pregătirea pentru balastul stabilizat, iar apoi cele două straturi de asfalt. Toate aceste lucruri se realizează într-un proces tehnologic urmărit îndeaproape de către dirigintele de șantier și de către inginer. Am verificat personal, astăzi, și există în șantier toate materialele necesare desfășurării proiectului. Mă bucur că, încă o dată, antreprenorul și-a asumat finalizarea celor 40 de kilometri pe întreg trosonul, cu excepția podului de la Ardusat și a celui de la Fărcașa, care vor fi finalizate anul viitor”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania