Guvernul României a aprobat joi hotărârea privind transmiterea terenului din zona Archia pe care se află în prezent poligonul Armatei în domeniul public al municipiului Deva, a anunțat primarul Devei, Florin Oancea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Este vorba despre 28 de hectare de teren ale Ministerului Apărării Naționale, terenul urmând să fie atribuit tinerilor din Deva, cu vârsta între 18 și 35 de ani, pentru construirea unei locuințe proprietate personală, în ordinea în care au depus cererile și cu respectarea criteriilor și a condițiilor prevăzute de lege.

“Următorul pas este aprobarea Planului Urbanistic Zonal prin care să configurăm rețelele de utilități, să parcelăm terenul și apoi să il atribuim tinerilor și să semnăm cu aceștia contractele de atribuire. Avem peste 1100 de tineri, cu domiciliul în Deva, care au solicitat teren gratuit pentru construirea de locuințe. Demersurile pentru transferarea terenului din proprietatea Ministerului Apărării Naționale în proprietatea Municipiului Deva au început în anul 2014. Mă bucur că am reușit să finalizez cu succes acest demers în mandatul meu de primar. Sunt convins că mulți tineri vor opta să rămână în Deva. Ei sunt viitorul nostru  și merită să depunem toate eforturile pentru a-i susține și a-i ajuta”, a declarat primarul Devei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania