Lucrările la Coridorul verde str. Aurel Covaci – Cartierul Soarelui din Oradea au ajuns într-o fază avansată, acestea fiind realizate în proporție de 70%, a anunțat luni Primăria Oradea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Parcul va fi amenajat în totalitate până în luna septembrie anul acesta, cu zone de relaxare, facilități de agrement și sport, suprafețe verzi cu plantații de arbori și arbuști.

În cadrul lucrării se amenajează alei pietonale, zone de relaxare, facilități de agrement și sport, suprafețe verzi cu plantații de arbori și arbuști.

Parcul va avea 256 de arbori din speciile: arțar, mesteacăn, fag, magnolie, cedru, chiparos, oțetar roșu și stejar. De asemenea, pe o suprafață de 1090 metri pătrați se vor regăsi aranjamente florale. Suprafața cu gazon și irigată a parcului va fi de 27.000 de metri pătrați.

Lucrările care se întind pe o suprafaţă de trei hectare au început în luna februarie. Terenul, care era degradat, a fost curăţat de gunoaie şi nivelat, acesta fiind delimitat de strada Macului la vest, de strada Bajor Andor la nord și de strada Fenyes Szabolcs la sud.

Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului de revitalizare urbană la nivelul municipiului Oradea, iar valoarea contractului de lucrări este de 4,7 milioane de lei (fără TVA).

Potrivit Primăriei Oradea, zona de nord-est a parcului va fi zonă peisagistică, naturală, populată cu mai multe specii de copaci, oferind zone umbrite, dar și zone de pajiște însorită. În incinta parcului se va amplasa un teren de baschet și o zonă dedicată șahului.

Zona perimetrală generoasă a parcului oferă posibilitatea amenajării unei piste de alergare cu o lățime de 1,2 metri, cu o suprafață totală de 781 de metri pătrați. Parcul va fi protejat de o perdea fonică înaltă, formată din două tipuri de aliniamente: fag și stejar roșu, iar locurile dedicate copiilor vor fi amplasate în mai multe zone.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania