Peste 7.000 de persoane au vizitat Muzeul ASTRA în perioada 9 – 12 iulie, în timpul evenimentului ASTRA Multicultural, ediția a 5-a, care a avut loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

ASTRA Multicultural 2020 a însemnat:

– Festivalul de muzică și tradiții multietnice , care a reunit peste 100 de artiști și muzicieni din 20 de ansambluri de dansuri și de cântece populare și fanfare.

– Maratonul gastronomic multietnic – etnici croați, turco-tătari, sași, ucraineni, lipoveni, rromi, maghiari și români au gătit preparate tradiționale specifice (fiecărei etnii în parte) – au fost împărțite în jur de 4.000 de porții.

– Creativitate la școala multietnică – aproape 100 de participanți la ateliere interactive de pictură pe lemn și ceramică, broderie și cusături tradiționale dar și prelucrarea lemnului sub îndrumarea meșterilor populari.

– Seminarul ASTRA Multicultural. Patrimoniu cultural. Valori. Perspective, care a reunit 53 de participanți (muzeografi, conservatori, cercetători, lectori) din țară și străinătate de la prestigioase instituții de cultură și nu numai cum ar fi Muzeul de Istorie a României București, Muzeul Județean Mureș, Muzeul Naţional Brukenthal, Muzeul Maramureşului, Sighetu Marmaţiei, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București.

– Târgul meșteșugarilor din comunități multietnice – au participat 50 de meșteșugari români, maghiari, sârbi, ucrainieni, turco-tătari, rromi.

– Festivalul de film documentar multietnic – 16 filme documentare prezentate publicului.

Evenimentul a fost co-finanțat de Primăria Sibiu și a fost realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

(FOTO: Muzeul ASTRA Sibiu)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania