Primăria Deva intenționează să transforme clădirea fostului internat al Liceului de Arte ,,Sigismund Toduță”, aflată pe strada Titu Maiorescu, într-un cămin pentru persoane vârstnice și oameni fără adăpost.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Internatul școlii a fost închis de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara în 2017, din cauza numărului mic de elevi care solicitau cazare.

Potrivit primarului Devei, Florin Oancea, inițiativa a apărut în urma solicitărilor venite din partea persoanelor vârstnice din oraș care doresc să fie îngrijite într-un cămin din sistemul public.

Viitorul centru va funcționa în administrarea Primăriei Deva și în subordinea Consiliului Local.

Luni s-a făcut primus pas pentru realizarea acestui proiect. Consilierii locali deveni au aprobat schimbarea destinației clădirii ,,Internat” a Liceului de Arte din spațiu de învățământ în Adăpost de Urgență pe Timp de Noapte și Cămin pentru Persoane Vârstnice.

„Am considerat oportun să schimbăm destinația acestei clădiri pentru a ajuta atât persoanele vârstnice care nu au aparținători, nu se pot gospodări și îngriji singure sau au nevoie de ajutorul personalului specializat și pentru care un astfel cămin este cea mai bună soluție, cât și pentru a-i ajuta pe oamenii fără adăpost. Este o măsură de protecție socială a persoanelor vârstnice și a celor care nu au adăpost. Consider că este o obligație și o datorie morală să răspundem nevoilor acestor oameni care sunt acum în situații speciale și care au nevoie de sprijin și îngrijire. Ei merită o viață de calitate și condiții civilizate de trai”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Municipalitatea urmează să trimită Ministerului Educației și Cercetării o documentație amplă pentru obținerea din partea acestei instituții a avizului de schimbare de destinație a clădirii, după care pot începe demersurile pentru lucrările de transformare a internatului în centru pentru persoane vârstnice și oameni fără adăpost.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania