Focar de Covid-19 la Spitalul Municipal ”Alexandru Simionescu” din Hunedoara, unde șase asistente medicale au fost confirmate pozitiv. Patru dintre acestea sunt asistente de la secția Infecțioase, una de la Dermatologie și o alta de la Recuperare. De la aceeași unitate medicală a fost testat pozitiv și un pacient, însă în unitatea medicală este în plină desfășurare o anchetă epidemiologică, astfel că numărul de infectări ar putea crește.

”Având în vedere Decizia numărul 458 din 25 iunie 2020 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, DSP Hunedoara nu mai poate dispune carantinarea sau izolarea persoanelor suspecte sau pozitive COVID-19.  În acest moment, DSP Hunedoara poate doar recomandă izolarea sau spitalizarea persoanelor pozitive, fără a putea impune acest lucru.”, spune Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Între 8 și 14 iulie, în județul Hunedoara au fost testate pozitiv 63 de persoane, dintre care 28 au refuzat internarea, fiindu-le recomandată izolarea la domiciliu împreună cu familia.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.