fbpx
spot_img
10.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSFocar de Covid-19 la Spitalul Municipal ”Alexandru Simionescu” din Hunedoara

Focar de Covid-19 la Spitalul Municipal ”Alexandru Simionescu” din Hunedoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Focar de Covid-19 la Spitalul Municipal ”Alexandru Simionescu” din Hunedoara, unde șase asistente medicale au fost confirmate pozitiv. Patru dintre acestea sunt asistente de la secția Infecțioase, una de la Dermatologie și o alta de la Recuperare. De la aceeași unitate medicală a fost testat pozitiv și un pacient, însă în unitatea medicală este în plină desfășurare o anchetă epidemiologică, astfel că numărul de infectări ar putea crește.

”Având în vedere Decizia numărul 458 din 25 iunie 2020 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, DSP Hunedoara nu mai poate dispune carantinarea sau izolarea persoanelor suspecte sau pozitive COVID-19.  În acest moment, DSP Hunedoara poate doar recomandă izolarea sau spitalizarea persoanelor pozitive, fără a putea impune acest lucru.”, spune Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Între 8 și 14 iulie, în județul Hunedoara au fost testate pozitiv 63 de persoane, dintre care 28 au refuzat internarea, fiindu-le recomandată izolarea la domiciliu împreună cu familia.

Adrian Meitner

Articole recente

Pelerinaj la Șumuleu Ciuc | Sute de mii de oameni așteptați în sâmbăta Floriilor Catolice la cel mai mare pelerinaj din Europa de Est

Mottoul din acest an al pelerinajului este ”Reînnoiţi-vă!", slujba urmând să fie oficiată de episcopul diecezei romano-catolice din oraşul ungar Pécs, Felföldi László.

Tech Talks by UPT, conferința de tehnologie organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, un succes din toate punctele de vedere

Nouă speakeri de talie mondială, experți de top din industria AI, lideri de opinie și pionieri în domeniu au urcat vineri, 17 mai 2024, pe scena cinematografului Timiș pentru a prezenta perspectivele proprii și a explora impactul inteligenței artificiale asupra societății și modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăți viețile oamenilor

Municipiul Braşov, al doilea an în care candidează la titlul de Capitală Verde Europeană

Braşovul este singurul oraş din România care participă la această competiţie şi unul dintre cele nouă municipalităţi care au trecut de prima etapă

Intrare gratuită la UNTOLD şi Neversea în schimbul donării de sânge, în cadrul campaniei Blood Network

Persoanele care donează sânge între 18 mai şi 30 iunie, atât la caravana mobilă, cât şi în Centrele de Transfuzie din ţară, în cadrul campaniei Blood Network ajunsă în acest an la a X-a ediţie, vor primi un bilet gratuit de o zi la festivalul UNTOLD sau Neversea.

Mai multe articole de același fel

Brandul turistic al Țării Hațegului, premiat cu bronz la competiția europeană de branding Transform Awards

Proiectul de branding turistic al Țării Hațegului și orașului Hațeg a câștigat trofeul de bronz la categoria “Cel mai bun brand de loc sau de țară”, în competiția Transform Awards 2024, singura competiție de branding din Europa.