Focar de Covid-19 la Spitalul Municipal ”Alexandru Simionescu” din Hunedoara, unde șase asistente medicale au fost confirmate pozitiv. Patru dintre acestea sunt asistente de la secția Infecțioase, una de la Dermatologie și o alta de la Recuperare. De la aceeași unitate medicală a fost testat pozitiv și un pacient, însă în unitatea medicală este în plină desfășurare o anchetă epidemiologică, astfel că numărul de infectări ar putea crește.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Având în vedere Decizia numărul 458 din 25 iunie 2020 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, DSP Hunedoara nu mai poate dispune carantinarea sau izolarea persoanelor suspecte sau pozitive COVID-19.  În acest moment, DSP Hunedoara poate doar recomandă izolarea sau spitalizarea persoanelor pozitive, fără a putea impune acest lucru.”, spune Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Între 8 și 14 iulie, în județul Hunedoara au fost testate pozitiv 63 de persoane, dintre care 28 au refuzat internarea, fiindu-le recomandată izolarea la domiciliu împreună cu familia.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania