fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATESpitalul Județean din Miercurea Ciuc a primit donație cinci paturi ATI performante...

Spitalul Județean din Miercurea Ciuc a primit donație cinci paturi ATI performante din partea comunității din zona Ciucul de Sus

Publicat în

spot_img
spot_img

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a primit donaţie cinci paturi ATI performante, achiziţionate în urma unei strângeri de fonduri derulate de o asociaţie care reuneşte comunele din zona Ciucului de Sus.

Managerul SJU Miercurea Ciuc, dr. Konrad Judit, a vorbit luni, într-o conferinţă de presă, de importanţa acestei donaţii, în contextul în care paturile ATI vor putea fi folosite în zona tampon a spitalului, care se află în proces de reorganizare.

„Eu cred că această donaţie este foarte importantă, avem nevoie de paturile de terapie intensivă chiar acum şi este important şi faptul că am putut să ne reorganizăm atât de bine, să ne ajutăm unii pe alţii, pentru că majoritatea personalului spitalului vine din diferite zone ale judeţului şi şi ei contribuie la această activitate. Dar şi cei care nu lucrează în prima linie au contribuit şi la supravieţuirea noastră şi pentru acest lucru le mulţumesc foarte mult”, a declarat dr. Konrad Judit.

Primarul comunei Sândominic, Karda Robert, care conduce asociaţia ce reuneşte comunele din Ciucului de Sus, a spus că cea mai mare sumă de bani, respectiv 45.000 lei, a fost donată de composesoratele din zonă, dar donaţii au făcut şi localnicii sau firmele din zonă.

„Din partea noastră este un gest prin care voiam să mulţumim conducerii spitalului, personalului medical şi tuturor celor care lucrează aici pentru sănătatea noastră. (…) Composesoratele au donat, în total 45.000 lei, dar sunt importanţi şi cei câte un leu pe care i-au donat oamenii care şi-au dat seama că şi cu un leu pot contribui la ceva”, a spus Karda Robert.

Şeful secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Bartha Istvan, a precizat că cei mai mulţi dintre pacienţii internaţi în această secţie sunt imobilizaţi la pat şi este important să li se ofere o îngrijire adecvată.

„Majoritatea pacienţilor care sunt internaţi la terapie intensivă sunt imobilizaţi la pat. E foarte important să avem paturi de terapie intensivă, ca să putem să oferim pacienţilor o îngrijire şi toaletare adecvată şi aceste paturi ajuns la momentul potrivit”, a spus dr. Bartha.

La conferinţa de presă a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, care a subliniat importanţa solidarităţii şi a dialogului şi a precizat că acţiunea primarilor din zona Ciucului de Sus este un exemplu de urmat.

„Solidaritatea trebuie să fie pe primul loc în judeţ şi în următorii patru ani. S-a văzut în anii pe care i-am lăsat în spate că întotdeauna prin solidaritate problemele se rezolvă mult mai repede şi mult mai bine. Este un exemplu bun, o practică bună ce s-a realizat în zona Ciucului de Sus, unde primarii rezolvă problemele împreună, dar şi împreună cu composesoratele, cu directorii de şcoli, cu preoţii cu societatea civilă. Aşadar, se vede prin dezvoltarea acestei zone că solidaritatea, dialogul întotdeauna ne dau un impuls şi rezultate mult mai bune”, a spus Borboly.

Donaţia asociaţiei care reuneşte comunele din Ciucul de Sus se ridică la aproape 67.000 lei, din care 61.300 lei au fost folosiţi pentru achiziţionarea paturilor ATI, iar restul sumei pentru cumpărarea de aparatură IT, care a fost donată Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita. (AGERPRES)

Redactia

Articole recente

Excremente de şoareci și alimente expirate, găsite de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor în cantina unui liceu din Timişoara

În urma controlului au fost date o amendă în valoare de 15.000 de lei şi un avertisment.

România a avut, şi în luna februarie, cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă România este, pentru a doua lună consecutiv, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar.

Ce au pățit doi adolescenți de 14 și 17 ani care au căzut cu mașina într-un lac din Alba

Autoturismul a fost extras din lac cu sprijinul reprezentanţilor Primăriei Roşia Montană.

Mai multe articole de același fel

S-a finalizat consolidarea şi punerea în siguranţă a internatului de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit și a ucis doi elevi

Consolidarea şi punerea în siguranţă a clădirii internatului Liceului „Tamási Aron”, de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit în decembrie 2023, iar doi elevi şi-au pierdut viaţa, s-a finalizat, a anunţat, joi, Instituţia Prefectului Harghita