fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITATurul Ciclist al Ținutului Secuiesc și Maratonul Tușnad se vor ține în...

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc și Maratonul Tușnad se vor ține în acest an

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Miercurea Ciuc a anunțat că, împreună cu partenerii săi, planifică organizarea Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc și Maratonul Tușnad, a anunțat luni primarul Ráduly Róbert Kálmán, într-o conferință de presă.

„Miercurea Ciuc ar dori să rămâne un punct sigur și în timpul incertitudinii și a haosului, și intenționează să-și organizeze – cu autorități județene și locale parteneri – evenimentul sportiv de cel mai înalt nivel a regiunii: Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc”, a declarat primarul municipiului Miercurea Ciuc.

Turul, care va fi organizat în perioada 5 – 8 august, are un rol important pentru turismul local. Și în acest an, aproximativ o treime din buget, aproximativ 100.000 de lei, acoperă costurile cu cazarea și masa aparticipanților.

Maratonul Tușnad, un alt eveniment sportiv de vară, va fi organizat în 9 august. Primarul se așteaptă la un număr mai mic de participanți, dar fiind un eveniment cu vechime, organizat anual, are o importanță în viața sportivă.

(FOTO: Facebook / Cycling Tour of Szeklerland)

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Sâmbătă, ora 21:45 Israel – România. Un meci care ne poate duce la Euro

Naționala de fotbal a României va întâlni sâmbătă, 18 noiembrie, cu începere de la ora 21.45, în deplasare, selecționata Israelului, meci contând pentru grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024.