Deva va fi orașul gazdă al primei etape a Campionatului Naţional de Super Rally, care se va desfășura în perioada 21-22 august.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

36 de piloți vor participa la etapa de la Deva, dintre care 12 se vor califica în finală.

Competiția de la Deva este organizată de AMC Racing, în parteneriat cu Primăria municipiului Deva. Promotorul evenimentului este pilotul hunedorean Mihai Leu, care a participat miercuri la o conferință de presă, împreună cu primarul Devei, Florin Oancea, la care a prezentat mai multe informații despre competiție.

“Va fi o cursă foarte frumoasă pentru că am ales, cred eu, un traseu spectaculos. (…) Sunt maşini şi de 1.000 de cai putere. Este ceva spectaculos. Sunt cei mai buni piloţi din România, care vin de la raliuri şi de la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. (…) Sunt implicat şi ca pilot. Îmi doresc să câştig această etapă, deşi va fi foarte greu fiind că vor veni mulţi piloţi foarte buni din România. Este greu. Am o maşină performantă, dar nu este cea mai performantă, dar fiind acasă voi fi motivat să lupt pentru locul întâi”, a declarat Mihai Leu.

Competiția de raliu se va desfășura pe bulevardele principale din Deva, iar pe traseu vor fi amplasate “şicane” pentru ca viteza maşinilor să nu depăşească 180 km/h.

Municipalitatea susține competiția automobilistică atât din punct organizatoric, cât şi financiar, alocând pentru acest eveniment peste 240.000 de lei.

“Sunt mulţi iubitori ai sportului cu motor în municipiul Deva şi judeţul Hunedoara. Eu cred că acest eveniment va deveni unul de referinţă pentru municipiul Deva. Este primul an în care avem etapă, dar sunt convins că în viitor vor fi mult mai mulţi participanţi, iar Deva va fi pusă, prin sportul cu motor, pe o hartă naţională şi internaţională’, a declarat primarul Florin Oancea.

Organizatorii estimează un număr de 10.000 de spectatori care vor urmări competiția de raliu și dau asigurări că vor fi respectate condiţiilor de prevenire impuse de contextul pandemiei de COVID-19.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania