fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORT36 de mașini, la startul primei etape a Campionatului Naţional de Super...

36 de mașini, la startul primei etape a Campionatului Naţional de Super Rally, la Deva

Publicat în

spot_img
spot_img

Deva va fi orașul gazdă al primei etape a Campionatului Naţional de Super Rally, care se va desfășura în perioada 21-22 august.

36 de piloți vor participa la etapa de la Deva, dintre care 12 se vor califica în finală.

Competiția de la Deva este organizată de AMC Racing, în parteneriat cu Primăria municipiului Deva. Promotorul evenimentului este pilotul hunedorean Mihai Leu, care a participat miercuri la o conferință de presă, împreună cu primarul Devei, Florin Oancea, la care a prezentat mai multe informații despre competiție.

„Va fi o cursă foarte frumoasă pentru că am ales, cred eu, un traseu spectaculos. (…) Sunt maşini şi de 1.000 de cai putere. Este ceva spectaculos. Sunt cei mai buni piloţi din România, care vin de la raliuri şi de la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. (…) Sunt implicat şi ca pilot. Îmi doresc să câştig această etapă, deşi va fi foarte greu fiind că vor veni mulţi piloţi foarte buni din România. Este greu. Am o maşină performantă, dar nu este cea mai performantă, dar fiind acasă voi fi motivat să lupt pentru locul întâi”, a declarat Mihai Leu.

Competiția de raliu se va desfășura pe bulevardele principale din Deva, iar pe traseu vor fi amplasate „şicane” pentru ca viteza maşinilor să nu depăşească 180 km/h.

Municipalitatea susține competiția automobilistică atât din punct organizatoric, cât şi financiar, alocând pentru acest eveniment peste 240.000 de lei.

„Sunt mulţi iubitori ai sportului cu motor în municipiul Deva şi judeţul Hunedoara. Eu cred că acest eveniment va deveni unul de referinţă pentru municipiul Deva. Este primul an în care avem etapă, dar sunt convins că în viitor vor fi mult mai mulţi participanţi, iar Deva va fi pusă, prin sportul cu motor, pe o hartă naţională şi internaţională’, a declarat primarul Florin Oancea.

Organizatorii estimează un număr de 10.000 de spectatori care vor urmări competiția de raliu și dau asigurări că vor fi respectate condiţiilor de prevenire impuse de contextul pandemiei de COVID-19.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

România a fost învinsă categoric de Danemarca, dar s-a calificat în grupele principale

Fără Cristina Neagu pe teren, accidentată de această dată, și cu un lot format din multe handbaliste tinere, formația țării noastre nu a avut nicio șansă în fața danezelor, care la sfârșitul primului mitan au condus cu 21-10.

Mențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și...

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni: Solişti vocali și soliști instrumentişti, Ansambluri de dansuri populare și Ansambluri de dansuri populare.