”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”, proiectul administrației județene prin care 50.000 de locuitori ai județului vor putea fi testați până la sfârșitul acestui an, voluntar și gratuit, pentru depistarea noului coronavirus, a devenit operațional de miercuri.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectul Consiliului Județean (CJ) Maramureș este realizat în parteneriat cu Primăria Baia Mare și prevede achiziționarea de teste automate pentru aparatele Real-Time PCR, astfel încât să se reducă atât timpii, cât și riscurile și costurile testării. De asemenea, programul urmărește sprijinirea mediului de afaceri prin testarea angajaților operatorilor economici din județ pentru ca activitatea economică să poată fi reluată.

Persoanele care doresc să beneficieze de un test COVID-19 gratuit trebuie să acceseze platforma online a proiectului, la adresa  https://testaminmaramures.ro/, urmând pașii stabiliți până la confirmarea înscrierii. Este important să fie completate corect informațiile solicitate și să fie bifate căsuțele care validează informațiile, precum și acceptul cu privire la regulamentul proiectului. Cei care au nevoie de informații suplimentare sau doresc să ajungă și mai ușor la platforma online pot face asta accesând pagina de Facebook a proiectului ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” sau să viziteze site-ul Consiliului Județean Maramureș.

”Sănătatea nu are preț, iar sănătatea maramureșenilor este prima noastră prioritate. Luptăm împreună împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus și testăm, testăm, testăm, așa cum Organizația Mondială a Sănătății a recomandat încă de la începutul pandemiei”, declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania