Două acțiuni de salvare derulate concomitent marți, în zone diferite ale județului Maramureș, au fost încheiate cu succes de echipele Serviciului Public Județean Salvamont.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Primul apel venit prin 112 a anunțat că o persoană în vârstă, aflată în zona Valea Ghemii, în localitatea Vișeu de Jos, a suferit un accident soldat cu un traumatism cranian. La momentul ajungerii la fața locului, echipa Salvamont Maramureș a făcut joncțiunea cu echipajul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ), acordând prim-ajutor persoanei care se afla în stare de inconștiență. După stabilizarea victimei, salvatorii montani au transportat-o cu targa și apoi cu mașina până la ambulanță.

În timp ce o parte a salvamontiștilor se aflau la Vișeu de Jos, un alt apel la 112 a anunțat că un bărbat de 38 de ani, aflat în zona localității Budești, spre Mănăstire, a suferit o criză de epilepsie în timp ce se afla la câmp. Echipa Salvamont de la Cavnic și cea a SAJ l-au stabilizat pe bărbat și l-a transportat până la ambulanță.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania