Lucrări de izolare termică la 17 blocuri din Brașov, pentru sprijinirea familiilor cu venituri mici

Data:

Zilele acestea a început proiectarea pentru realizarea lucrărilor de eficientizare energetică a altor 17 blocuri din Brașov, în cadrul programului social de sprijinire a familiilor cu venituri mici, prin termoizolarea blocurilor de locuințe, a anunțat marți Primăria municipiului.

Prin aceste lucrări se vor reduce cheltuielilor de întreținere a apartamentelor în care locuiesc aceste persoane defavorizate. În prima etapă din acest an a programului au fost incluse 12 blocuri. La șase dintre acestea, lucrările au fost finalizate, iar la celelalte șase sunt în curs de derulare.

„După primele 12 imobile incluse în programul social al Primăriei și Consiliului Local, la care lucrările s-au finalizat sau sunt în curs de derulare, am demarat lucrările pentru alte 17 blocuri, din Stupini, Noua, Timiș-Triaj și Astra. Majoritatea acestor blocuri, indiferent că vorbim de primele 12 sau de celelalte 17, sunt foste cămine de nefamiliști, pentru angajații fabricilor de altădată, care astăzi sunt ocupate de persoane cu situație materială mai puțin bună. Am inițiat acest program pentru a sprijini familiile care au un venit sub o anumită medie și se încadrează în prevederile legale. Cred că facem un lucru bun, pentru că, pe lângă componenta de eficiență energetică – cu termoizolarea imobilelor atât la nivel de terasă cât și la nivelul anvelopei exterioare – îmbunătățim și estetic aceste clădiri. Cea mai importantă este componenta socială, pentru că lucrările sunt suportate din bugetul municipiului, iar valoarea acestora este una semnificativă. Pentru cea de a doua etapă, costurile estimate se ridică la aproape 10 milioane de lei. În acest fel persoanele cu venituri mai reduse nu vor fi nevoite să facă un efort financiar peste puterile lor, și mai important, acești oameni vor simți o reducere a costurilor facturilor la întreținere în urma acestor lucrări. După finalizarea lucrărilor la primele 12 blocuri, în câteva săptămâni, cele două firme ale Municipalității, RIAL și Tetkron, vor începe lucrările și la celelalte 17, astfel încât, până la începerea sezonului rece, toate cele 29 de blocuri să fie eficientizate energetic“, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Imobilele incluse în etapa a II-a din acest program, în anul 2020

– str.Fundăturii  nr.2, bl.1

– str.Fundăturii  nr.2, bl.2

– str.Fundăturii  nr.2, bl.3

– str.Fundăturii  nr.2, bl.4

– str.Fundăturii  nr.2, bl.5

– str.Fundăturii  nr.2, bl.6

– str.Fundăturii  nr.2, bl.7

– str.Fundăturii  nr.2, bl.8

– str.Fundăturii  nr.2, bl.9

– str.Fundătura Hărmanului nr.20

– str.Aleea Constructorilor nr.1

– str.Prunului nr.18

– str.Prunului nr.28B

– str.Mică nr.23

– str.Şcolii nr.11

– str.Ştefan cel Mare şi Sfânt nr.16

– str.Timiş-Triaj nr.20A

(FOTO: Primăria Brașov)

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Au fost repuse în circuit voucherele de vacanţă

Ministrul antreprenoriatului şi turismului, Daniel Cadariu, a declarat, joi, că în mandatul său au fost repuse în circuit tichetele de vacanţă pentru sectorul bugetar şi a menţionat că în programul de investiţii din turism vor fi prioritare domeniul schiabil şi turismul balnear.

Actorul Ray Liotta a încetat din viaţă la 67 de ani

Actorul Ray Liotta a murit la 67 de ani, anunţă deadline.com. El a murit în somn, în Republica Dominicană, unde se afla pentru un film în care juca.

Zeci de percheziții în Brașov, în dosarul de corupţie care vizează angajaţi ai Registrul Auto Român

Procurorii şi poliţiştii braşoveni fac, joi dimineaţă, 36 de percheziţii în dosarul de corupţie care vizează angajaţi ai Registrul Auto Român (RAR) Braşov. Un număr de 37 de persoane vor fi ridicate şi duse la audieri.