Iubitorii satului tradițional sunt așteptați să se înscrie în această perioadă la Concursul naţional „Fotografia–document etnografic”, aflat la cea de-a 17-a ediţie.

Competiția se adresează fotografilor profesioniști sau amatori care cutreieră satele pentru a imortaliza arhitectura tradițională, chipuri de țărani, obiceiuri și tradiții, dar și celor care dețin fotografii vechi în albumele familiei.

Concursul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Asociaţia ArtImage şi Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Doritorii pot trimite fotografii color și alb-negru, cu temă liberă etnografică, ce oglindesc elemente de cultură tradițională din satele românești. Totodată, în cadrul secțiunii speciale din acest an pot fi înscrise fotografii recente, cu tema „Pridvorul” (târnaț, cerdac, prispă, verandă). O altă secțiune importantă a acestui proiect fotografic este cea dedicată reproducerii de fotografie veche. Aici se pot înscrie toți cei care dețin în albumele de familie fotografii vechi, ce pot reconstitui fidel universul satului de altădată.

Lucrările selectate de juriu sunt premiate și prezentate în cadrul vernisajului organizat în luna noiembrie la Cluj-Napoca și, ulterior, în alte orașe din țară sau străinătate, în expoziții itinerante.

Termenul limită de primire a fotografiilor este vineri, 2 octombrie anul acesta. Informaţii suplimentare pot fi găsite pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, sau se pot obţine la tel: 0264/597781 sau e-mail: traditii@traditiiclujene.ro.

(Foto: Nagy Botond – Tîrgu Mureș / Premiul Secţiunii speciale 2019 „Instalații țărănești”. Horincia – Maramureș. SURSA FOTO: Facebook / Traditii clujene)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania