fbpx
-9.3 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂAu început înscrierile la Concursul național ,,Fotografia – document etnografic”. Lucrările premiate...

Au început înscrierile la Concursul național ,,Fotografia – document etnografic”. Lucrările premiate vor fi prezentate într-o expoziție organizată la Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Iubitorii satului tradițional sunt așteptați să se înscrie în această perioadă la Concursul naţional „Fotografia–document etnografic”, aflat la cea de-a 17-a ediţie.

Competiția se adresează fotografilor profesioniști sau amatori care cutreieră satele pentru a imortaliza arhitectura tradițională, chipuri de țărani, obiceiuri și tradiții, dar și celor care dețin fotografii vechi în albumele familiei.

Concursul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Asociaţia ArtImage şi Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Doritorii pot trimite fotografii color și alb-negru, cu temă liberă etnografică, ce oglindesc elemente de cultură tradițională din satele românești. Totodată, în cadrul secțiunii speciale din acest an pot fi înscrise fotografii recente, cu tema „Pridvorul” (târnaț, cerdac, prispă, verandă). O altă secțiune importantă a acestui proiect fotografic este cea dedicată reproducerii de fotografie veche. Aici se pot înscrie toți cei care dețin în albumele de familie fotografii vechi, ce pot reconstitui fidel universul satului de altădată.

Lucrările selectate de juriu sunt premiate și prezentate în cadrul vernisajului organizat în luna noiembrie la Cluj-Napoca și, ulterior, în alte orașe din țară sau străinătate, în expoziții itinerante.

Termenul limită de primire a fotografiilor este vineri, 2 octombrie anul acesta. Informaţii suplimentare pot fi găsite pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, sau se pot obţine la tel: 0264/597781 sau e-mail: traditii@traditiiclujene.ro.

(Foto: Nagy Botond – Tîrgu Mureș / Premiul Secţiunii speciale 2019 „Instalații țărănești”. Horincia – Maramureș. SURSA FOTO: Facebook / Traditii clujene)

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel