fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂAu început înscrierile la Concursul național ,,Fotografia – document etnografic”. Lucrările premiate...

Au început înscrierile la Concursul național ,,Fotografia – document etnografic”. Lucrările premiate vor fi prezentate într-o expoziție organizată la Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Iubitorii satului tradițional sunt așteptați să se înscrie în această perioadă la Concursul naţional „Fotografia–document etnografic”, aflat la cea de-a 17-a ediţie.

Competiția se adresează fotografilor profesioniști sau amatori care cutreieră satele pentru a imortaliza arhitectura tradițională, chipuri de țărani, obiceiuri și tradiții, dar și celor care dețin fotografii vechi în albumele familiei.

Concursul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Asociaţia ArtImage şi Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Doritorii pot trimite fotografii color și alb-negru, cu temă liberă etnografică, ce oglindesc elemente de cultură tradițională din satele românești. Totodată, în cadrul secțiunii speciale din acest an pot fi înscrise fotografii recente, cu tema „Pridvorul” (târnaț, cerdac, prispă, verandă). O altă secțiune importantă a acestui proiect fotografic este cea dedicată reproducerii de fotografie veche. Aici se pot înscrie toți cei care dețin în albumele de familie fotografii vechi, ce pot reconstitui fidel universul satului de altădată.

Lucrările selectate de juriu sunt premiate și prezentate în cadrul vernisajului organizat în luna noiembrie la Cluj-Napoca și, ulterior, în alte orașe din țară sau străinătate, în expoziții itinerante.

Termenul limită de primire a fotografiilor este vineri, 2 octombrie anul acesta. Informaţii suplimentare pot fi găsite pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, sau se pot obţine la tel: 0264/597781 sau e-mail: traditii@traditiiclujene.ro.

(Foto: Nagy Botond – Tîrgu Mureș / Premiul Secţiunii speciale 2019 „Instalații țărănești”. Horincia – Maramureș. SURSA FOTO: Facebook / Traditii clujene)

Ioana Pop

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.