Consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, Hans Erich Tischler, a fost prezent joi, la Deva, unde a avut o întâlnire de lucru cu conducerea Primăriei Deva, Prefecturii Hunedoara și Inspectoratului Școlar Județean.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Consulul a fost însoțit de Alexander Firsching, din partea Forumului Economic German Transilvania, la discuții participând online și directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (CCIRG), Sebastian Metz, și șeful Biroului Transilvania al CCIRG, Vlad Tatu.

Potrivit Primăriei Deva, întâlnirea a avut ca temă stabilirea unui plan de acțiuni pentru înființarea unei platforme comune de colaborare care să sprijine investițiile germane în județul Hunedoara. Planul a fost stabilit pentru o perioadă de 6-9 luni și va contribui activ la îmbunătățirea colaborării dintre mediul de afaceri, administrațiile publice locale/serviciile publice descentralizate și sistemul de învățământ, cu precădere învățământul dual. Proiectul-pilot al platformei de colaborare cu mediul de afaceri și investitorii germani va fi realizat la nivelul municipiului Deva, iar în urma experienței dobândite platforma urmează să fie extinsă la nivelul județului Hunedoara.

“Excelența Sa Hans Erich Tischler a fost de mai multe ori la Deva. Consulul Republicii Federale Germania la Sibiu și-a reafirmat disponibilitatea de a dezvolta legătura între investitorii germani, autorități locale și județene și mediul de afaceri pentru realizarea de investiții în municipiul nostru și în județul Hunedoara, care să conducă implicit și la crearea de locuri de muncă. Eu și colegii mei din administrația publică locală îl asigurăm pe diplomatul german de întreaga noastră disponibilitate și implicare pentru a sprijini dezvoltarea relațiilor cu partenerii germani. Susținem orice demers pentru menținerea, dezvoltarea și atragerea de noi investiții în municipiul Deva”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania