Asociația Sibiul Cultural organizează în perioada 16-30 iulie, în sala expozițională a Primăriei Sibiu, expoziția de fotografie și documente „Vocile ASTREI – Întemeietorii”, în cadrul proiectului „Asociațiunea ASTRA – recuperarea unei Memorii culturale”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Expoziția aduce în fața vizitatorilor fotografii și date legate de activitatea personalităților care au fondat Asociațiunea ASTRA și care s-au remarcat prin contribuția lor la viața culturală, politică, dar și economică a Sibiului și a Transilvaniei, alături de date și documente cu referire la primii ani de activitate ai Asociațiunii.

Panourile expoziționale oferă informații și imagini referitoare la unii dintre cei 200 de membri fondatori: Andrei Șaguna, Alexandru Sterca-Șuluțiu, Andrei, Anton și George Mocioni de Foen, George Barițiu, Zaharia Boiu, Timotei Cipariu, Axente Sever, Simion Balint, Iacob Bologa, Nicolae Popea, Ilie Măcelariu, Ioan Bran de Lemeny, Ioan Mețianu, Antoniu Bechniț, Ioan Hannia, Sava Popovici Barcianu, Amos Frâncu, Alexandru Lebu, Atanasie Marienescu, Ioan Popescu, Vicențiu Babeș, Ioan Popasu și mulți alții.

Expoziția poate fi vizitată conform programului de funcționare al Centrului de Informații pentru Turiști, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -18.00, iar sâmbăta și duminica de la 12.00 la 18.00.

Proiectul „Asociațiunea ASTRA – recuperarea unei Memorii culturale” este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania