fbpx
spot_img
10.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂExpoziție de fotografie și documente „Vocile ASTREI – Întemeietorii”, la Sibiu

Expoziție de fotografie și documente „Vocile ASTREI – Întemeietorii”, la Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociația Sibiul Cultural organizează în perioada 16-30 iulie, în sala expozițională a Primăriei Sibiu, expoziția de fotografie și documente „Vocile ASTREI – Întemeietorii”, în cadrul proiectului „Asociațiunea ASTRA – recuperarea unei Memorii culturale”.

Expoziția aduce în fața vizitatorilor fotografii și date legate de activitatea personalităților care au fondat Asociațiunea ASTRA și care s-au remarcat prin contribuția lor la viața culturală, politică, dar și economică a Sibiului și a Transilvaniei, alături de date și documente cu referire la primii ani de activitate ai Asociațiunii.

Panourile expoziționale oferă informații și imagini referitoare la unii dintre cei 200 de membri fondatori: Andrei Șaguna, Alexandru Sterca-Șuluțiu, Andrei, Anton și George Mocioni de Foen, George Barițiu, Zaharia Boiu, Timotei Cipariu, Axente Sever, Simion Balint, Iacob Bologa, Nicolae Popea, Ilie Măcelariu, Ioan Bran de Lemeny, Ioan Mețianu, Antoniu Bechniț, Ioan Hannia, Sava Popovici Barcianu, Amos Frâncu, Alexandru Lebu, Atanasie Marienescu, Ioan Popescu, Vicențiu Babeș, Ioan Popasu și mulți alții.

Expoziția poate fi vizitată conform programului de funcționare al Centrului de Informații pentru Turiști, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -18.00, iar sâmbăta și duminica de la 12.00 la 18.00.

Proiectul „Asociațiunea ASTRA – recuperarea unei Memorii culturale” este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020.

Ioana Pop

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel

Cristian Tudor Popescu, despre originea transilvăneană a lui Mihai Eminescu: Toată lumea îl consideră moldovean pursânge, dar bunicii lui paterni au fugit, s-au refugiat...

Scriitorul şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat, în cadrul unei conferinţe despre Mihai Eminescu pe care a susţinut-o, sâmbătă seara, la Târgul de cArte Alba Transilvana, că poetul nu este, aşa cum îl consideră lumea, moldovean get-beget, ci are origini transilvănene.