Consiliul Județean (CJ) Maramureș a hotărât în ședința extraordinară de miercuri acordarea unui sprijin financiar din rezerva bugetară pentru localitățile de pe Valea Izei afectate de inundațiile din ultima lună.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În cadrul viitoarei ședințe extraordinare a forului administrativ județean se vor aloca fonduri și pentru localitățile de pe Valea Vișeului, din Țara Lăpușului și pentru comunitatea din Copalnic Mănăștur.

Administrația județeană din Maramureș a alocat pentru localitățile de pe Valea Izei sume cuprinse între 100.000 și 500.000 de lei, în funcție de gradul în care au fost afectate de inundații. Sumele de bani nu sunt prevăzute pentru refacerea infrastructurii, ci mai degrabă pentru cheltuielile cu înlăturarea efectelor imediate ale inundațiilor. Localitățile care vor benefica de sume de bani în cadrul acestei alocări sunt: Bârsana – 200.000 de lei, Bogdan Vodă – 150.000, Dragomirești- 250.000, Ieud – 150.000, Oncești – 200.000, Poienile Izei – 100.000, Rozavlea – 300.000, Săcel – 100.000, Săliștea de Sus – 500.000, Șieu – 100.000, Strâmtura – 200.000, Vadu Izei – 100.000.

Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat că speră ca, în cel mai scurt timp, Guvernul să aloce județului Maramureș sumele care au fost transmise de către Instituția Prefecturii și Consiliul Județean, în urma evaluărilor realizate de comisiile mixte. Este vorba despre 23 de milioane de lei, bani necesari pentru refacerea infrastructurii grav afectate.

„Este necesară o intervenție punctuală a Guvernului, prin care nu doar anumite județe din Ardeal să beneficieze de alocări, ci toate cele care au fost afectate cu adevărat. În urma discuțiilor cu colegii președinți de consilii județene din alte județene, nu există județ în Ardeal care să fi fost mai afectat de inundații decât județul Maramureș. A existat deja o ședință de Guvern prin care județului Maramureș i s-au repartizat deocamdată 0 lei și sper ca acest lucru să se remedieze, iar în cursul acestei săptămâni, Maramureșul să fie avut în vedere în cadrul noii alocări de bani din rezerva la dispoziția Guvernului. Totodată, fac un apel ca și cea de-a doua tranșă de evaluări pe care le-am efectuat în cadrul fiecărei primării să fie, de asemenea, luate în calcul de către Guvern. Nu este vorba doar de cei 23 de milioane de lei, ci de sume mult mai mari. Îmi este greu să cred că Guvernul României poate să rămână insensibil la această dramă a județului Maramureș”, a declarat Gabriel Zetea.

Citește și

ZERO lei acordați de Guvern județului Maramureș pentru inundațiile din ultima lună. Zetea: Sunt stupefiat!

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania